ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Το Δ.Σ του Συλλόγου Προσωπικού με απόφαση του, συμμετέχει και καλεί τα μέλη του, στον αγωνιστικό και ταξικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στην Απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ, Η ΑΔΕΔΥ και εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 6 Μαΐου, ως πρώτη απάντηση στο νομοσχέδιο για τις ανατροπές του αιώνα.
135 χρόνια μετά τη μεγάλη απεργία στο Σικάγο των ΗΠΑ με αίτημα την καθιέρωση της 8ωρης εργάσιμης μέρας αποτελεί πρόκληση, ενόψει του πραγματικού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς , της μέρας που κάθε χρόνο τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι 8 ώρες εργασίας, 8 ώρες για ανάπαυση και 8 ώρες για “ό,τι θέλουν”, η κυβέρνηση να φέρνει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου και τη θεσμοθέτηση του 10ωρου χωρίς πρόσθετη αμοιβή!
135 χρόνια μετά, η 8ωρη εργασία για την εργατική τάξη και τη νέα γενιά είναι αιτία πολέμου και σ’ αυτόν τον πόλεμο δεν πρέπει να λείψει κανείς!
Απλήρωτες υπερωρίες – 10ωρη δουλειά, ο “εκσυγχρονισμός τους” μοιάζει με σκλαβιά!
Αυτό το νομοσχέδιο, που σωστά οι εργαζόμενοι και στην ΕΥΔΑΠ το χαρακτηρίζουν ως “οι ανατροπές του αιώνα” αφορά κάθε νέο άνθρωπο που είτε ήδη εργάζεται είτε θα εργαστεί τα επόμενα χρόνια.
Αν η προηγούμενη κρίση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαμόρφωσαν την επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, τώρα ο ΣΕΒ η εργοδοσία και η κυβέρνηση απαιτεί από τη νέα γενιά εργαζομένων να θυσιάσει το 8ωρο και ό,τι κατοχύρωνε ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, δηλαδή ελεύθερο χρόνο για ανάπαυση, ψυχαγωγία, κοινωνική δραστηριότητα κ.λπ., προκειμένου να “εκτινάξει” τα κέρδη των εργοδοτών.
Πραγματικά σύγχρονο και ρεαλιστικό σήμερα, με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, είναι να δουλεύουμε λιγότερο, εξασφαλίζοντας περισσότερο και πιο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, αντ’ αυτού χρησιμοποιείτε η τεχνολογία για την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας για την χειροτέρευση των δικαιωμάτων για την παρακολούθηση και του τελευταίου λεπτού της ζωής των εργαζομένων.
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Επειδή “στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος”, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ μας έδειξε τον “οδικό χάρτη” που θα χαράξει, αξιοποιώντας τις νέες ανατροπές που φέρνει το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης στα ωράρια, στην ψηφιακή κάρτα, στις απλήρωτες υπερωρίες, στις ευέλικτες σχέσεις και την τηλεργασία, στις συνδικαλιστικές και συλλογικές μας ελευθερίες.
Απεργούμε μαζικά γιατί ήδη η εργοδοσία στην ΕΥΔΑΠ μας έχει δείξει τις άγριες διαθέσεις της
Γιατί δεν πρόκειται να δεχτούμε την ανατροπή του αιώνα στην ΕΥΔΑΠ, την παρέμβαση στον Κανονισμό Προσωπικού που είναι το δίχτυ προστασίας των εργαζομένων απέναντι στις “ορέξεις” της εργοδοσίας για ευκολότερες απολύσεις, κινητικότητα, στοχοθεσία και αξιολόγηση.
Για να διεκδικήσουμε και να υπογράψουμε μια ΣΣΕ που θα αναπληρώνει τις απώλειες μας στα χρόνια των μνημονίων και επιτέλους θα δώσει τις αυξήσεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Για πραγματική αναβάθμιση του Υγειονομικού και όχι την υποβάθμιση και εντέλει την διάλυση του, όπως κάποιοι ονειρεύονται.
Για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων που δεν θα επαφίεται στην ατομική ευθύνη των εργαζόμενων (σελφ τεστ) απαλλάσσοντας την διοίκηση από τις υποχρεώσεις της.
Για καλύτερες κτιριακές συνθήκες και την πλήρη κατάργηση της τηλεργασίας απορρίπτοντας τα εργοδοτικά σχέδια για την επιπλέον εντατικοποίηση της εργασίας και της εργασιακής αποξένωσης.
Γιατί με προμετωπίδα την ψήφιση νέου συνδικαλιστικού νόμου δηλαδή τον περιορισμό της λειτουργίας των συνδικάτων και την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων επιδιώκουν να ρίξουν και το τελευταίο καταφύγιο των εργαζομένων, το συνδικάτο.
Δηλώνουμε σε κυβέρνηση, εργοδοσία και διοίκηση της ΕΥΔΑΠ πως η προσπάθεια επιβολής των αντεργατικών ανατροπών που σχεδιάζουν είναι για μας αιτία πολέμου.
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά όλοι στον Αγώνα για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.
Ο Σύλλογος Προσωπικού καλεί να γίνουμε η γενιά της πάλης, για την ανατροπή των αδικιών που βιώσαμε όλα τα τελευταία χρόνια, να γίνουμε η γενιά που θα χτίσουμε την ελπίδα για το μέλλον των εργαζομένων.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ– ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ με το πανό του Συλλόγου Προσωπικού
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ | Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ |
Ρετουνιώτης Διονύσιος | Χαρατσής Μανώλης |