Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΚΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: “Ερωτήματα δίχως απαντήματα”

ΑΚΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ανακοίνωση – ενημέρωση 25-11-2021

Ερωτήματα δίχως απαντήματα

Αγαπητοί φίλοι-συνάδελφοι

Η ΑΚΕ αποχέτευσης αισθάνεται τη υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη του Σωματείου μας, έτσι ώστε να γνωρίζουν με σαφήνεια την πραγματικότητα αλλά και τις θέσεις μας. Θέσεις αμετακίνητες προς το συμφέρον των εργαζομένων και μόνο.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας, στις 15/11/2021, κατατέθηκε ως πρόταση από την παράταξη μας και την παράταξη της ΕΣΚ, να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα των εν εξελίξει δικαστικών διεκδικήσεων, που αφορούν τις περικοπές του νόμου 4024 και το χρονοεπίδομα, από το ταμείο μας.

Πρόταση λογική, την οποία την έχουν υιοθετήσει οι περισσότεροι σύλλογοι (προς τιμήν τους), πρόταση υλοποιήσιμη, αφού τα οικονομικά του ταμείου του σωματείου μας το επιτρέπουν, όταν μάλιστα υπάρχει διαθέσιμο το ποσό των 24.000 ευρώ περίπου και που τελικά, είναι λεφτά δικά μας.

Η απάντηση από την πλευρά της Συμμαχίας ήταν, ότι δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε όλα τα μέλη μας να ενταχθούν στο πλαίσιο των δικαστικών διεκδικήσεων, μία απάντηση που δεν απαντά στην πρότασή μας όμως.

Η ανταπάντηση μας ήταν, ότι δεν υποχρεώνουμε κανέναν για τα παραπάνω, αλλά όποιος επιθυμεί να ακολουθήσει την δικαστική οδό, τα έξοδα του να καλυφθούν από το ταμείο μας, εφ΄ όσον υπάρχει η οικονομική άνεση για κάτι τέτοιο.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από όλα τα μέλη της Συμμαχίας με συνοπτικές διαδικασίες.

Συνάδελφοι,

επειδή εμείς δεν καταλάβαμε την λογική, αλλά ούτε ακούσαμε και κάποιο επιχείρημα για τον λόγο καταψήφισης της προτάσεως μας, πέρα από κάτι σκόρπια «όλοι να πληρώσουν», σας παρακαλούμε, στους χώρους εργασίας που βρίσκονται εκλεγμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων και μέλη της παράταξης που καταψήφισε την πρόταση αυτή, να τους ρωτήσετε γιατί την καταψήφισαν.

Εάν πάρετε απάντηση αγαπητοί συνάδελφοι και καταλάβετε το λόγο της πράξεως αυτής, να μας τη γνωρίσετε για να καταλάβουμε και εμείς. Είναι κρίμα να μείνουμε με την απορία.

Αυτός ο δικαστικός αγώνας δεν θα ήταν αναγκαίος, εάν οι «Προοδευτικοί σύντροφοι», στη συμπληρωματική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2018, δεν επικαλούνταν εγκληματικά, το μισθολογικό καθεστώς του νόμου 4024 αναδρομικά και την στιγμή μάλιστα που είχε λήξει.

Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας αλλά και για να αποδειχθεί η βάση αληθείας των ανωτέρω, παραθέτουμε το άρθρο 3 της συμπληρωματικής συμβάσεως του 2018 η οποία υπεγράφη 10-1-2019!!! (ο νόμος 4024 είχε λήξει!).

«Μετά την ως άνω ενσωμάτωση (εννοεί της περικομμένης Α.Τ.Α.), θα εφαρμοσθούν οι κανόνες, ο τρόπος και οι διαδικασίες του Μισθολογίου της ΕΥΔΑΠ που ίσχυαν (προσέξτε: «ίσχυαν», δεν ισχύουν πλέον την ώρα της υπογραφής) την 31-12-2018 και καθόριζαν τους δικαιούχους των επιδομάτων και τα αντίστοιχα ποσοστά».

Όπως βλέπετε, το άρθρο επικαλείται ξεκάθαρα και αναδρομικά, το περικομμένο μισθολογικό καθεστώς της τελευταίας ημέρας ισχύος του νόμου 4024!!!

ΚΑΙ το υπέγραψαν!

ΚΑΙ μας ζητάνε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για τον δικαστικό αγώνα κατά της αδικίας που οι ίδιοι υπέγραψαν!

ΚΑΙ καταψήφισαν την πρότασή μας!

ΚΑΙ λένε «όλοι να πληρώσουν»!

Και λένε – λένε χωρίς να λένε…

Να γνωρίσουμε ότι από όλα τα αναφερόμενα, δεν έχουν μόνο οι  παλαιοί συναδέλφοι  δυσμενή οικονομική επίπτωση.

Την ίδια δυσμενή οικονομική επίπτωση, έχουν  και οι νεο- προσληφθέντες συνάδελφοι, αφού προσελήφθησαν με το καθεστώς αυτό.

Φίλοι – συνάδελφοι, έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση σας!!!

Το Δ.Σ. της ΑΚΕ Αποχέτευσης

Υ.Γ. :

  1. Στόχο δεν έχουν τούτες οι αράδες, να αφήσουν υπονοούμενα για τους παράδες. Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε τέτοιες απόψεις.
  2. Αφού μιλάμε για δικαστικές διεκδικήσεις, ας μας ενημερώσει το προεδρείο, σε τι φάση βρίσκονται οι παλαιότερες υποθέσεις και εάν έχουν εκδικαστεί.
  3. Ο Γραμματέας του σωματείου μας, ακόμα να απαντήσει στο αίτημα μας μέσω e-mail, που ζητούμε αντίγραφο καταλόγου των μελών μας. Γιατί δεν απαντά; Μήπως αρνείται να μας δώσει τον κατάλογο μελών; Τα διοικητικά έγγραφα, είναι “ιδιοκτησία” της εκάστοτε πλειοψηφίας; Ας μας απαντήσει θετικά ή αρνητικά και να μας εξηγήσει τους λόγους της …σιωπής του.

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ