Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: “Πάμε όλοι μαζί για τον Πολιτισμό”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΔΑΠ
19-22/3/2019
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ»

Το Πολιτιστικό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ είναι για όλους εμάς, το πεδίο ανάδειξης και προαγωγής του πολιτισμού, του ήθους, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της συμμετοχής. Δυστυχώς παρατηρούμε με λύπη μας την προσπάθεια κάποιων να μετατρέψουν αυτόν το χώρο σε ένα ανιαρό πεδίο συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης. Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν και δεν θα επιτρέψουν τέτοιου είδους διαμάχες στον πολιτιστικό τους κέντρο.

Η Τέχνη, ο Αθλητισμός, ο Εθελοντισμός, η Κοινωνική Προσφορά είναι όλα αξίες που εμπεριέχουν τις έννοιες της ευγένειας, της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας, του διαλόγου και εμείς πιστεύουμε ότι όλες αυτές τις αρετές θα πρέπει να τις έχουν και οι άνθρωποι που θα απαρτίζουν το Πολιτιστικό μας Κέντρο.

Αυτό που για μας αποτελεί προτεραιότητα είναι να επανέλθει η σωστή συνεργασία και η ομόνοια σε όλα τα επίπεδα του Πολιτιστικού Κέντρου και των ανθρώπων του, ώστε αυτό να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τους συναδέλφους, με αυτούς και μέσα από τις πρωτοβουλίες και τα «θέλω» τους.

Προσπαθήσαμε, καταφέραμε και αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια με τους ανθρώπους μας, ότι κατέχουμε την όρεξη και τις ιδέες που χρειάζονται για να αναδείξουμε το Πολιτιστικό Κέντρο και το έργο μας είναι η απόδειξη για όλα τα παραπάνω.
Ο Πολιτισμός ανήκει σε όλους και πρέπει να εκπροσωπείται από όλους.

Σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, όσο αυτή που βρίσκεται τώρα η Εταιρεία και όλοι οι εργαζόμενοι, μέσα στη δίνη των ιδιωτικοποιήσεων, της ποινικοποίησης εκατοντάδων συναδέλφων αλλά και του γενικότερου ξεπουλήματος του πολιτισμού και της ιστορίας της ίδιας της χώρας μας,  με την ένταξη όλων των σημαντικών μνημείων στο Υπερταμείο, οφείλουμε μέσα από σημαντικό και ηχηρό έργο να σταθούμε αρωγοί σε ένα περιβάλλον που θα προστατεύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά και θα προσφέρει τα μέγιστα σε όλους τους συναδέλφους με στοχευμένες δράσεις για τον εργαζόμενο, την οικογένεια, τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Στόχοι μας:

  • Η περαιτέρω ανάπτυξη όλων των δράσεων του Πολιτιστικού και η επέκταση τους και σε άλλους τομείς που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των πολιτιστικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών και εθελοντικών δραστηριοτήτων των εργαζομένων και των οικογενειών τους
  • Τα προηγούμενα χρόνια δεν επετεύχθει καμία απολύτως συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς, στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συνεργαστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς για να αναπτύξουμε πολλές και διαφορετικές δράσεις όπως:– Περιβαλλοντικές δράσεις (αναδασώσεις, καθαρισμός παραλιών κλπ)
    – Αθλητικές δραστηριότητες
    – Φιλανθρωπικές δράσεις (δράσεις κοινωνικής προσφοράς, ημερίδες ενημέρωσης για κοινωνικά θέματα κλπ)
  • Η στέγαση σε έναν συγκεκριμένο χώρο με  προδιαγραφές που θα είναι κατάλληλες για όλες τις δράσεις μας, αλλά και για να υλοποιηθεί το όραμα της δημιουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης και η δημιουργία μιας σύγχρονης διαδραστικής ιστοσελίδας για να προωθήσουμε το έργο του Πολιτιστικού, αξιοποιώντας όλα τα εφόδια που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες 

Ο Πολιτισμός είναι εφόδιο ζωής και η ανάδειξή του, στόχος για όλους τους υποψηφίους μας. 
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας παρουσιάζουμε την ανεξάρτητη – πολυσυλλεκτική ομάδα μας, που αποτελείται από πολύ ικανά στελέχη, από όλους τους εργασιακούς τομείς της Εταιρείας, που ο καθένας έχει τη διάθεση, τα εφόδια και τις ικανότητες να προσφέρει τα μέγιστα, από όποιο πόστο επιλέξετε εσείς.

Είναι πολύ συγκινητική για εμάς η ανταπόκριση τόσων συναδέλφων, που χωρίς να θέτουν ως προτεραιότητα συνδικαλιστικά χρώματα και κολλημένες ιδεολογίες, μέσα από τη μαζική τους στήριξη (145 υποψήφιοι συνάδελφοι και ακόμη περισσότεροι “αφανείς ήρωες” που θα συμβάλλουν εθελοντικά), αποδεικνύουν ότι η συνεχής προσπάθειά μας για μια ενιαία πολιτισμική αγκαλιά μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Εξάλλου ήταν, είναι και θα είναι διαχρονική μας θέση, ένα ανεξάρτητο ενιαίο ψηφοδέλτιο, που να συμπεριλαμβάνει όλους του υποψήφιους για τον Πολιτισμό, παρόλο που κάποιοι το αρνούνται πεισματικά. Είναι οι ίδιοι που παραβίασαν το Καταστατικό και προσπαθούν να υφαρπάξουν ψήφους, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο εκείνοι αντιλαμβάνονται την έννοια του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό και καινοτόμο αύριο για το Πολιτιστικό μας Κέντρο για αυτό και η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Εσείς θα επιλέξετε την πολιτιστική, δυναμική και ανεξάρτητη ομάδα σας!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,
ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ,
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ»

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ