Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΣΦΑ

Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη εργολαβικοί εργαζόμενοι στην ΔΕΣΦΑ προχωράνε σε 24ωρη απεργία (για πρώτη φορά) ζητώντας την μονιμοποίηση τους. Την ίδια μέρα οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στις 8 πμ στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Μεσογείων. 
 

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην ΔΕΣΦΑ απεργούν για το δικαίωμα  τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά και είμαστε στο πλευρό τους.

Ένα καθεστώς απαράδεκτο, με εργαζόμενους που εδώ και είκοσι χρόνια  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ΔΕΣΦΑ αλλά  είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Οι εργολάβοι έρχονται και παρέρχονται αυτήν την εικοσαετία, αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν οι ίδιοι με κουτσουρεμένα δικαιώματα, κουτσουρεμένους μισθούς, χωρίς συλλογική σύμβαση και καθημερινή ανασφάλεια.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση γίνεται ακόμη προκλητικότερη αν αναλογιστούμε ότι οι εργολαβικοί συνάδελφοι στης ΔΕΣΦΑ αποτελούν σχεδόν το 60% του προσωπικού που δουλεύει στην επιχείρηση.

Στην πραγματικότητα η κερδοφορία της επιχείρησης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εκμετάλλευση των εργολαβικών εργαζόμενων. Και με τη δική τους δουλειά όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΣΦΑ αποκομίζει τεράστια κέρδη. Αλλά η εργοδοσία αρνείται ακόμη και αν συναντηθεί με το σωματείο των εργολαβικών.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΣΦΑ ζητούν τη συμπαράστασή μας και απαιτούν από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των εργολάβων και να προχωρήσει στην μονιμοποίηση όλων.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ