Αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους του Τζόμπσταουν, Ιρλανδούς αγωνιστές για το δημόσιο νερό

0
191

Οι δίκες του Τζόμπσταουν στην Ιρλανδία ξεκίνησαν στις 19 Σεπτέμβρη και αποτελούν μια ευθεία επίθεση του ιρλανδικού κατεστημένου στην προσπάθειά του να χτυπήσει το κίνημα ενάντια στο φόρο για το νερό. Πρόκειται για ένα μαζικό κίνημα άρνησης πληρωμής του φόρου για το νερό που κατάφερε μια σημαντική νίκη αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αναστείλει τη νομοθέτησή του.

Η πρώτη δίκη τελείωσε σε Δικαστήριο Ανηλίκων με καταδικαστική απόφαση εις βάρος ενός 17χρονου με την απίστευτη κατηγορία της «απαγωγής»!

Θεωρητικά, κάτι τέτοιο μπορεί να επισύρει πολύ βαριές ποινές (η απαγωγή μπορεί να τιμωρηθεί ακόμα και με ισόβια κάθειρξη με βάση τον ιρλανδικό νόμο) όχι μόνο για αυτόν αλλά και για τους υπόλοιπους 18 κατηγορούμενους οι οποίοι δικάζονται τον Απρίλη!

Τι έκαναν όλοι αυτοί; Συμμετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το αυτοκίνητο της αναπληρώτριας πρωθυπουργού Τζόαν Μπάρτον στην πόλη Jobstown πριν 2 χρόνια, εμποδίζοντας την μ’ αυτό τον τρόπο να μετακινηθεί όπως ήθελε και υποχρεώνοντάς την να ακολουθεί την πορεία για περίπου δύο ώρες.

18 άνθρωποι, αγωνιστές του κινήματος ενάντια στην πληρωμή του φόρου για το νερό κινδυνεύουν πλέον με σκληρές ποινές. Ανάμεσά τους o Paul Murphy, εκλεγμένος βουλευτής του «Σοσιαλιστικού Κόμματος – CWI» (αδελφή οργάνωση του «Ξ» στην Ιρλανδία) δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί άλλοι αγωνιστές. Ο Πολ Μέρφι, κεντρική φυσιογνωμία του κινήματος ενάντια στο φόρο για το νερό, αποτελεί συγκεκριμένο στόχο του κατεστημένου: αν τιμωρηθεί με φυλάκιση 6 μηνών και πάνω χάνει αυτόματα την έδρα του!

Πρόκειται για ένα χτύπημα που στοχεύει ευθέως στη ριζοσπαστική Αριστερά και στο κίνημα αλλά ακόμα και σ’ αυτό το δικαίωμα της διαμαρτυρίας – στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί.

Το κίνημα στην Ιρλανδία και η διεθνής εκστρατεία «Jobstown Not Guilty» ζητά τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη!

Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής οργανώνεται ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών αλληλεγγύης στο κίνημα. Το Ξεκίνημα καλεί όλα τα μέλη, φίλους και αναγνώστες του καθώς και την υπόλοιπη Αριστερά, να υπογράψουν την επιστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://my.uplift.ie/petitions/protesting-is-not-a-crime-drop-the-charges-against-jobstownnotguilty?bucket

και να την προωθήσουν όσο περισσότερο μπορούν μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στους φίλους και γνωστούς τους.


Πρότυπη επιστολή διαμαρτυρίας

Παραθέτουμε επίσης στη συνέχεια πρότυπη επιστολή διαμαρτυρίας (στα αγγλικά και με ελληνική μετάφραση στη συνέχεια) που μπορείτε να στέλνετε στην ιρλανδική κυβέρνηση στη διεύθυνση minister@justice.ie καθώς και αντίγραφα στην ηλεκτρονική διεύθυνση jobstownnotguiltygreece@gmail.com

Protest letter to Tanaiste and Minister of Justice and Equality over the issue of the Jobstown trials

[Ονοματεπώνυμο] [Ιδιότητα] [Διεύθυνση Email] [Ημερομηνία]

To: Frances Fitzgerald, Dept. of Justice and Equality, 51, St. Stephen’s Green, Dublin 2, D02 HK52 Ireland Phone: +353 1 602 8202 Email: minister@justice.ie

Dear Tanaiste and Minister Fitzgerald,

I have become aware of the conviction of a 17 year school student for false imprisonment of former Tanaiste Joan Burton TD. We believe that this conviction and the fact that a further 18 people face trial next year relating protesting against water charges in the Jobstown community in Tallaght, Dublin is a disgraceful miscarriage of justice.

Sit down protests that delay politicians are a part of the fabric of democratic rights that people have won over many years. It is a very serious infringement of the right to protest that the Irish State and judicial system are pursuing these case, ‘a recipe for totalitarianism’ as the school students barrister called it and a criminalisation of protest and working class communities. That people could face long prison sentences and that a democratically elected parliamentarian could be removed from parliament is outrageous.

I demand that the conviction of the 17 year old be overturned and that the charges against the 18 adults are dropped immediately.

[υπογραφή ]

 

Ελληνική μετάφραση:

Επιστολή Διαµαρτυρίας στον Ιρλανδό Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά µε τις Δίκες της πόλης Jobstown

Κύριοι Πρωθυπουργέ και Υπουργέ Δικαιοσύνης

Έλαβα γνώση της καταδίκης ενός 17χρονου νέου με την κατηγορία μάλιστα της «απαγωγής» της πρώην αναπληρώτριας πρωθυπουργού Joan Burton. Πιστεύω ότι αυτή η καταδίκη και το γεγονός ότι 18 ακόμη άτομα κατηγορούνται με την ίδια κατηγορία επειδή έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο αυτοκίνητό της αποτελεί ντροπή για το δικαστικό σύστημα της Ιρλανδίας.

Οι καθιστικές διαμαρτυρίες οι οποίες ενδέχεται και να καθυστερήσουν ή να εμποδίσουν κυβερνητικά στελέχη είναι μια κοινά αποδεχτή ειρηνική διαμαρτυρία στα πλαίσια των δημοκρατικών δικαιωμάτων που έχει ο κάθε πολίτης οποιασδήποτε χώρας. Αυτού του είδους τα δημοκρατικά δικαιώματα καθώς και το δικαίωμα στην καθιστική διαμαρτυρία το έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Επομένως οι δίκες του Jobstown που έχει ξεκινήσει η ιρλανδική κυβέρνηση και τα ιρλανδικά δικαστήρια είναι ένα απευθείας χτύπημα στα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα. Για την ακρίβεια συνιστά μια σαφή ένδειξη αυταρχισμού που θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα.

Το γεγονός ότι οι άνθρωποι που διαδήλωσαν ειρηνικά και στο πλαίσιο των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων κινδυνεύουν τώρα με φυλάκιση και μάλιστα το γεγονός ότι ακόμα και εκλεγμένος στο ιρλανδικό κοινοβούλιο βουλευτής κινδυνεύει να χάσει τη θέση του για αυτό το λόγο είναι εξωφρενικό!

Απαιτούμε την ακύρωση της καταδίκης του 17χρονου διαδηλωτή και την απόσυρση όλων των κατηγοριών ενάντια στους 18 ενήλικους που κατηγορούνται στις δίκες του Jobstown.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ