Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανακοίνωση ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε & Τ.Ε

21-12-2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί, η συνάντηση με την Suez πραγματοποιήθηκε τελικά σε ξενοδοχείο και όλοι γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο βρίσκεται εδώ η Suez δεδομένου ότι έχει διαχρονικό ενδιαφέρον για την αγορά-συνδιαχείρηση της ΕΥΔΑΠ, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

Η Ομοσπονδία της ΕΥΔΑΠ, όλοι οι Σύλλογοι και όλες οι παρατάξεις έχουν ταχθεί ανοικτά και απερίφραστα κατά της παραχώρησης της Εταιρείας σε στρατηγικό επενδυτή ή την εκχώρηση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες. Η ΕΥΔΑΠ είναι μία από τις καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης χάρις στην εργασία και τις γνώσεις των ανθρώπων της και δεν χρειάζεται καμία Suez για να προχωρήσει. Και βέβαια είναι αυτονόητο ότι οι Συνδικαλιστές στο χώρο της ΕΥΔΑΠ πρέπει να αποδεικνύουν και να κάνουν πράξη διαρκώς την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε επιβουλή.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν ρωτάμε αν αληθεύει η πληροφορία ότι στην συνάντηση αυτή με την Suez συμμετείχαν και δύο εκλεγμένοι Συνδικαλιστές του Συλλόγου Μηχανικών, διότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει ότι με την πράξη τους αυτή στρέφονται κατά των αποφάσεων και των συμφερόντων του Συλλόγου μας και κατά της απόφασης της Ομοσπονδίας για μη συμμετοχή σε διμερείς συσκέψεις.
Καλούμε την Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου να διερευνήσουν τα γεγονότα και να πάρουν θέση επί του θέματος για να αποκατασταθεί το κύρος του Συλλόγου που πλήττεται αυτή την στιγμή.

Τέλος, σχετικά με τα 20 εκ. ευρώ που αποφασίστηκε να διατεθούν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, υπενθυμίζουμε ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν περιουσία της Εταιρείας και πρέπει να διατίθενται για τις ανάγκες και την ανάπτυξή της και όχι να διασκορπίζονται δεξιά και αριστερά σε επίφοβες επενδύσεις.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2016!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΜΑΙΡΗ ΛΙΑΠΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΤΣΑΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ,