Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΣYΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ • ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ Συλλόγου Μηχανικών

sekes_logo_20141

Ιούλιος 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕΚΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΔΑΚΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

¨Συνάδελφοι¨ της Ενωτικής Κίνησης Μηχανικών αν και γνωρίζουμε πολύ καλά πως με το να συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στον κατήφορο που ωθείτε τον Σύλλογο Μηχανικών και κατ’ επέκταση το συνδικαλιστικό κίνημα με τις σοφιστικές και φασίζουσες πρακτικές και μεθοδεύσεις σας, δεν βοηθά καθόλου στην ηρεμία και επικέντρωση του κινήματος στα καυτά και επικίνδυνα θέματα των ημερών, παρόλα αυτά για λόγους δεοντολογίας και αρχών και για τελευταία φορά θα ασχοληθούμε με την πρωτοφανή και απαράδεκτη στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής συμπεριφορά σας, μιας και αμφισβητείτε απόλυτα νόμιμα εκλεγμένο προεδρείο, με παρότρυνση των μελών να το απαξιώσουν.

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας.

Κατ’ αρχήν όταν αναφέρεστε στο ΣΕΚΕΣ να αποφεύγετε τις συνοδευτικές παρενθέσεις γιατί οι θέσεις μας το έργο μας και οι δράσεις μας σας διαψεύδουν παταγωδώς. Μην άγεστε και φέρεστε κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Το ΣΕΚΕΣ δεν αποτελεί κομματική τροχοπέδη κανενός και αυτό έχει κατοχυρωθεί στην συνείδηση των συναδέλφων.

Αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη αρχή μας είναι η Δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία του πολίτη και όχι του πελάτη. Όποιος συνάδελφος πιστεύει σ’ αυτή την αρχή έχει θέση και ρόλο μέσα στην συλλογικότητά μας ανεξάρτητα από πού προέρχεται, εξαιρούνται φυσικά άτομα από τον φασιστικό χώρο .

Κατά μια έννοια λοιπόν και αν καταφέρνατε ποτέ να απεμπλακείτε από την νοοτροπία της κομματικής χειραφέτησης του συνδικαλιστικού κινήματος θα μπορούσατε να είστε και μέλη μας με ευεργετικά αποτελέσματα για την συνείδησή σας, μιας και φανταζόμαστε πως πρέπει να είναι πολύ ψυχοφθόρο, άλλα να λέει η ψυχή σας και άλλα να σας επιβάλλονται.

Σας καταλαβαίνουμε αλλά δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Και όπως λέει και ο ποιητής ¨θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία¨.

Τώρα όσο αφορά την ύπαρξη μας μέσα στον Σύλλογο Μηχανικών με το ψηφοδέλτιο του ΣΕΚΕΣ και την συμμετοχή μας στο προεδρείο συνεργασίας πάνω σε θέσεις και αρχές, βασισμένη απόλυτα στην αρχή της πλειοψηφίας, που αποτελεί την κορυφαία έκφραση της Δημοκρατίας, προς τι τόσος πόνος και αλληλοσπαραγμός. Αμφισβητείτε μήπως τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας;

Θέτετε θέμα κατάλυσης της αρχής της πλειοψηφίας κατά το δοκούν; Εδώ σας συμφέρει το αναλογικό σύστημα ενώ σε αρχαιρεσίες άλλου Συλλόγου σας εξέφραζε το πλειοψηφικό σύστημα; Τόση αλαζονεία πια.

Κύριοι δεν σας φταίει κανένα σύστημα. Η νοοτροπία σας φταίει και η εμμονή σας στην εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο. Μόνο που πρέπει σιγά σιγά να συνειδητοποιήσετε και να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα. Πλέον οι συνάδελφοι στο πρόσωπο του ΣΕΚΕΣ βλέπουν κάτι διαφορετικό, κάτι νέο και ελπιδοφόρο για το μέλλον, με νέο ήθος και αταλάντευτες αρχές, μακριά από αλισβερίσια και συμβιβασμούς, μακριά από δολοπλοκίες και πρακτικές προσωπικών συμφερόντων, που έφτασαν το κίνημα στην απαξίωση και το τέλμα και αυτό είναι που σας καίει.

Δεν μπορείτε να μας ακολουθήσετε γι αυτό προσπαθείτε να μας διαβάλλετε και να κάνετε θόρυβο γύρω από τα πρόσωπά σας. Σαν μηχανικοί όμως θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι θόρυβο κάνουν οι τενεκέδες και μεγαλύτερο οι άδειοι.

Τώρα για τις δράσεις μας σαν μέλη του Προεδρείου του συλλόγου μηχανικών αλλά και σαν μέλη του ΣΕΚΕΣ, γιατί για εμάς οι δράσεις δεν περιορίζονται και περιχαρακώνονται, είναι ενιαίες και αφορούν το σύνολο και όχι συντεχνίες.

Δεν θεωρούμε ότι ανήκουμε σε έναν ελιτίστικο Σύλλογο διαφορετικό και ανώτερο από τους άλλους, όπως υποστηρίχτηκε από μέλος σας από το βήμα της γενικής συνέλευσης απαξιώνοντας το ρόλο και το έργο των άλλων συλλόγων, που παρεμπιπτόντως κάνατε ότι μπορούσατε για να μην γίνει (η γενική συνέλευση) παρά την κροκοδείλια αγωνία σας, γι αυτό η θέση μας είναι πάγια και σταθερή για ενιαίο σωματείο, και όχι μαγαζάκια για ανταποδοτικές και ρουσφετολογικές εκδουλεύσεις.

Αλήθεια επειδή δεν έχουμε καταλάβει μπορείτε να μας εξηγήσετε ποια είναι η θέση σας και τι έχετε κάνει τόσα χρόνια που ελέγχετε τα πράγματα για να υλοποιηθεί η απόφαση που έχει παρθεί για ενιαίο συνδικάτο;

Ποια είναι η γνώμη σας για τους μονοπαραταξιακούς συλλόγους-καρικατούρες που οι αντιπρόσωποι τους εκλέγονται με ποσοστά που αγγίζουν το απόλυτο, πράγμα που δεν έχει επιτευχθεί ούτε σε απολυταρχικά καθεστώτα, που ο λόγος ύπαρξης τους είναι οι εκδουλεύσεις και τα ρουσφετάκια αποπροσανατολίζοντας και απαξιώνοντας την έννοια και τον προορισμό του κινήματος;

Για την επιλεκτική πληρωμή των κανονικών αδειών που μάλιστα στελέχη σας πρώτα κατάγγελλαν και μετά υπόγραφαν να την πληρωθούν τι θέση έχετε πάρει αλήθεια; Μην ψάξετε να βρείτε τις απαντήσεις μέσα από τις θέσεις και τις ανακοινώσεις του ΣΕΚΕΣ, γιατί ξέρουμε ότι μας παρακολουθείτε φανατικά και εναγωνίως, βρείτε μια πειστική εξήγηση που να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά τώρα μας επιπλήττετε και για το οργανόγραμμα. Συνάδελφοι δεν πείθετε πλέον ούτε τους εαυτούς σας. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ έχουμε και όνομα και στίγμα. Το οργανόγραμμα-τέρας που χτιζόταν επί μήνες με εβδομαδιαίες ανακοινώσεις ανάθεσης θέσεων ευθύνης χωρίς αρμοδιότητες, με συγκεκριμένα ως επί το πλείστων τυπικά προσόντα, υπό την ανοχή συγκατάθεσή και παρότρυνση σας, σας καθιστά συνυπεύθυνους στην αποδόμηση της εταιρείας από ενεργό μάχιμο δυναμικό.

Το κακό βέβαια είναι ότι και στην παρούσα φάση βρίσκετε όπως φαίνεται έναν ανέλπιστο σύμμαχο και επικυρωτή του καταστροφικού σας έργου, μια φοβική και άτολμη διοίκηση που δεν έχει καμία διάθεση να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, να συγκρουστεί με το κατεστημένο που έχετε δημιουργήσει παρά τις όποιες ελπίδες δυστυχώς.

Εμείς και κατ’ επέκταση το ΣΕΚΕΣ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις(«Η συμβολή μας στη διαβούλευση για το οργανόγραμμα», Πρόταση ΣΕΚΕΣ για το οργανόγραμμα προς την επιτροπή διαβούλευσης) τις οποίες προσπαθήσαμε να βάλουμε σε διαβούλευση και στον Σύλλογο, αλλά οι μεθοδεύσεις κάποιων (άραγε ποιών;) για μικροπολιτική εκμετάλλευση κατάφεραν να μην γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση. Τα συγχαρητήρια μας.

Τέλος όσο αφορά θέματα που τίθενται όπως Attica Bank (Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ: Να μην συμμετάσχει η ΕΥΔΑΠ στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής), Suez (Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ: «H Suez εντός των τειχών» ), περικοπές (Παρέμβαση ΣΕΚΕΣ στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για την έγκριση του θέματος της μισθολογικής διαφοράς), ανάκτηση αντικειμένων και κυρίως ιδιωτικοποίηση (ΣΕΚΕΣ: «Κοινωνία και εργαζόμενοι θα επιτρέψουμε να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ;»), οι θέσεις μας και οι δράσεις μας που εξυπακούεται ότι είναι ταυτόσημες με του ΣΕΚΕΣ, είναι δημοσιευμένες ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες, δίνοντας καθημερινά τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον, την Δημόσια ΕΥΔΑΠ για την κοινωνία, με την κοινωνία..

Καθημερινά βρισκόμαστε στις επάλξεις φτιάχνουμε συνεργασίες και κοινά μέτωπα με ενεργούς πολίτες, συλλογικότητες, οργανώσεις που ασχολούνται με το νερό σαν δημόσιο αγαθό, προτάσσοντας μια άλλη ποιότητα, ένα άλλο είδος και ήθος στο συνδικαλιστικό κίνημα, που μπορεί να εμπνεύσει να αφυπνίσει και να ξανά ενεργοποιήσει το κίνημα, πράγμα φυσικά που δεν θέλουν με τίποτα να πετύχει οι εκφραστές του κατεστημένου, γι αυτό βαλλόμαστε λυσσαλέα, γιατί ξέρουν ότι η φωνή του λαού είναι οργή Θεού. Τι λέμε τώρα ε;

Συνάδελφοι της Ενωτικής Κίνησης, δεν σας θεωρούμε κατεστημένο. Σας θεωρούμε εγκλωβισμένους σε μια νοοτροπία παλιά που πιστεύει πως το συνδικάτο πρέπει να έχει κομματική ταυτότητα. Κάντε την υπέρβαση, αποτινάξτε από πάνω σας τις κομματικές παρωπίδες κι ελάτε όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη για το κοινό καλό. Αν τα καταφέρετε τότε είμαστε διατεθειμένοι να σας χαρίσουμε και το προεδρείο, που τόσο καημό το έχετε. Και επειδή είδαμε πως σας αρέσουν τα αρχαία ρητά θα κλείσουμε με ένα τέτοιο.

‘’Το γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη’’

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΟΙ μηχανικοί του ΣΕΚΕΣ ΕΥΔΑΠ

ΥΓ: Ειδικά για το θέμα  «ότι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με την SUEZ σε ξενοδοχείο. Σκόπιμα το προεδρείο του Συλλόγου δεν θέλει να ασχοληθεί με την διερεύνηση των πεπραγμένων της συνάντησης διότι φοβάται να μην διαρρεύσουν και επίσημα τα ονόματα των συμμετεχόντων από την ΕΥΔΑΠ» αν η Ενωτική γνωρίζει κάτι που εμείς αγνοούμε να αφήσει τα υπονοούμενα και να τοποθετηθεί συγκεκριμένα ώστε και το κίνημα να περιφρουρήσει, και να μη χρησιμοποιεί φήμες με προσωπικές αιχμές για «άνομες» διαπραγματεύσεις και για να ξέρουν και οι «εμπλεκόμενοι» τι να καταθέσουν στον εισαγγελέα.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ