Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανικών: “Μια σύντομη κριτική πάνω σε ένα παλιό πρόβλημα”   

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΥΔΑΠ 

“Μια σύντομη κριτική πάνω σε ένα παλιό πρόβλημα”   

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». «Η Δημοκρατία δίνει διεξόδους». Ενίοτε όμως οι διέξοδοι είναι απλά οδοί διαφυγής. Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε., ζητήσαμε από τον Προεδρεύοντα συνάδελφο Γιώργο Δήμτσα, να θέσει τις βάσεις μιας ανοικτής, συνεργατικής και καθολικής διοίκησης του Συλλόγου μας, είτε πάνω σε ένα πλαίσιο Προγραμματικής Δράσης ή αν δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, να προχωρήσουμε τουλάχιστον σε ένα Προεδρείο αναλογικό και αντιπροσωπευτικό της βούλησης του εκλογικού σώματος.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ως Δ.Σ. μας παρέσυραν παραταξιακές αγκυλώσεις, ατολμία και ευκαιριακοί συμβιβασμοί. Το Προεδρείο που προέκυψε, μέσα από καθόλα δημοκρατικές και προβλεπόμενες διαδικασίες, περιορίστηκε στην εκπροσώπηση δύο μόνο από τις τέσσερις παρατάξεις και δίνει το λάθος μήνυμα, ότι η πλειοψηφία μπορεί να ερμηνεύει το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση τις δικές της επιθυμίες και αξιακές αντιλήψεις.

Έχοντας ζήσει τις οξύνσεις που φέρνουν οι περιστασιακές επιδιώξεις και αστοχίες δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις, αλλά στις δύσκολες στιγμές που έρχονται για την ΕΥΔΑΠ και την χώρα μας, θα σταθούμε συνεπείς συναγωνιστές σε όλες εκείνες τις δράσεις που θα μας οδηγήσουν μπροστά. Περιμένουμε μάλιστα έστω και τώρα το νέο Προεδρείο του Συλλόγου μας να φέρει άμεσα τις Προτάσεις Δράσης για μια  καλύτερη ΕΥΔΑΠ για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Τα μέλη του Δ.Σ.   

Χριστοθανόπουλος Δημήτρης                  Μπριλάκης Δημήτρης 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ