ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Το αποτέλεσμα των εκλογών έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για  ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ &  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

15 Οκτωβρίου 2020

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Τιμώντας μας με τη ψήφο σας, αυξήσατε θεαματικά τις δυνάμεις του συνδυασμού μας, εξασφαλίζοντας έτσι τη παρουσία μας σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχει το σωματείο (στο ΔΣ από 2 σε 4 έδρες , 2 εκλέκτορες στην ΟΜΕ, όπως και τη μοναδική έδρα που εκπροσωπεί το Σωματείο μας στο Ε.Κ.Α., το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας). Δίνοντάς μας μεγαλύτερη φωνή και δύναμη για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την επίλυση των προβλημάτων και την ικανοποίηση των χρόνιων αιτημάτων των εργατοτεχνιτών.

Αυτή η αύξηση ήρθε ως επιστέγασμα των προσπαθειών μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας και βελτίωσης της καθημερινότητας των εργατοτεχνιτών (πλύση ρούχων, εργαλεία, Μ.Α.Π., ανανέωση του στόλου των οχημάτων, ενσωμάτωση ΑΤΑ στο μισθό, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, …).

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την επίτευξη των στόχων που δεν ευοδώθηκαν  ακόμα (ένταξη του 10% επί του μισθού, χορήγηση επιπλέον ιματισμού, συνεχή και αδιάλειπτη χορήγηση Μ.Α.Π., ιατρικές εξετάσεις,…) καθώς και την εστίαση σε νέους στόχους.

Το αποτέλεσμα των εκλογών έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για  ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ &  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και προς τους δύο συνδυασμούς που συμμετείχαν, (δυστυχώς η στρατηγική του “μαντρώματος” που ακολουθεί η ηγεσία της ΕΣΚ δεν της επέτρεψε –για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου μας– να “κατεβάσει” ψηφοδέλτιο).
Το μήνυμα των μελών του σωματείου ήταν ένα. Η νέα διοίκηση που θα εκλέγει, πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία κάνοντας την εντολή του αποτελέσματος πράξη, ώστε όλοι μαζί να αντιπαρατεθούμε στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.

Εμείς σαν “Αντίδρασή” λάβαμε αυτό το μήνυμα και επικεντρώσαμε τις προσπάθειες μας για την εκπλήρωση του.

Δυστυχώς όμως στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, η πρότασή μας για αντιπροσωπευτικότητα στην διοίκηση του Σωματείου δεν έγινε δεκτή.
Ο συνδυασμός της Ενιαίας Δράσης, με δικαιολογίες που δεν αρμόζουν στην ιστορικότητα του Σωματείου μας, απαξίωσε το μήνυμα για  ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ &  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που έστειλαν με τη ψήφο τους οι εργατοτεχνίτες. Οι επιλογές τους δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η ύπαρξη και το μέλλον του σωματείου, πάρα μόνο οι καρέκλες και οι συνδικαλιστικές άδειες.

Σεβόμενοι το σύνολο των μελών του σωματείου και τους εαυτούς μας αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργατοτεχνίτες –που δεν είναι μέλη του σωματείου μας– να ενταχθούν στο μόνο σωματείο που έχει ως αποκλειστικό στόχο τον αγώνα για την διασφάλιση της εργασίας, την προάσπιση των δικαιωμάτων και βελτίωση της καθημερινότητας των εργατοτεχνιτών.

Συσπειρωθείτε και δώστε μεγαλύτερη δύναμη και βροντερή φωνή στο σωματείο που εκπροσωπεί και αγωνίζεται για τον “Εργατοτεχνίτη”.

Τα μέλη της “Αντίδρασής σας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here