Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: Για το «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο»

Δ.Α.Κ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/9/2019

«Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο»:

  • Κίνδυνοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και απειλές αποδυνάμωσης της εργατικής πλευράς
  • Θετικά σημεία στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Δυστυχώς, με ευθύνη των αριστερών δυνάμεων έχει προκληθεί μεγάλη σύγχυση στον κόσμο της μισθωτής εργασίας σχετικά με την ημερομηνία της απεργιακής κινητοποίησης για το «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο».

Μετά από παραπληροφόρηση στελεχών του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ότι το Πολυνομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση στις 27 Σεπτεμβρίου, κάποιες δευτεροβάθμιες οργανώσεις έσπευσαν (όπως και εμείς ομόφωνα), υπό αυτή την πίεση, να προκηρύξουν απεργία για τις 24 Σεπτεμβρίου.
Τα δεδομένα,όμως, άλλαξαν και είναι διαφορετικά.

Για το Νομοσχέδιο θα ακολουθηθεί κανονική και όχι επείγουσα ή κατεπείγουσα διαδικασία, οπότε η ολοκλήρωσή της μπορεί να διαρκέσει και 15 ημέρες.

Κατά αυτόν τον τρόπο,πρότεινε εκ νέου η παράταξή μας, καθώς και η ΠΑΣΚΕ,ως ημέρα απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, και δεν έγινε δεκτή. Μέχρι τότε επαγρύπνηση, δράσεις, ενημέρωση εργαζομένων.

Οι αριστερές παρατάξεις της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και η ΑΚΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση της απεργίας για την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΑΚΕ σοβαρά και υπεύθυνα, αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε διαθέσιμο μέσο, τρόπο, αλλά και ρεαλισμό για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους. Σε πρώιμες αντιπολιτευτικές «κορώνες» δεν θα συμμετάσχουμε!

Αλγεινή εντύπωση και δυσάρεστη «έκπληξη» μας προκάλεσε η στάση του «εκπροσώπου» των εργαζομένων της ΑΚΕ, Μ. Αγγελάκη, στο τελευταίο Δ.Σ. της Εταιρείας. Ενώ η ίδια η Διοίκηση εισήγαγε εκτός ημερησίας διατάξεως θέμα για την πληρωμή νοσηλίων για παιδί συναδέλφου με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ., ο μόνος που αντέδρασε και ζήτησε να αποσυρθεί επειδή ήταν εκτός ημερησίας διάταξης θέμα και έτσι έγινε, ήταν …ο «εκπρόσωπος» των εργαζομένων!!!

Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα έπραττε ως Διοίκηση!!

Διαθέτει άραγε εξειδικευμένες ιατρικές-επιστημονικές γνώσεις για ευαίσθητα θέματα υγείαςκαι ειδικά παιδιών; Σκέφθηκε την αγωνία των γονέων του;

Υ.Γ.Μπορεί να μας ενημερώσει η ΑΚΕ για την πρωινή και φανερή επίσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας από την Εισαγγελία Αθηνών, ποια στελέχη της ΑΚΕ αναζητούσαν και για ποιο λόγο;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Α.Κ.Ε.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ