Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΑΚΕ: “Όλοι μαζί για το νερό – Σας καλούμε στην κινητοποίηση της ΟΜΕ τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 16:00 στο Σύνταγμα”  

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποκαλύφθηκε η ασυνεννοησία και πολλές φορές η απουσία επαρκούς διαχείρισης και εποπτείας του Δημοσίου Τομέα. Αυτό όμως το γεγονός δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την επιβολή ελέγχου από Ανεξάρτητη Αρχή σε τομείς που ουδέποτε παρουσίασαν πρόβλημα, όπως η διαχείριση του νερού.

Το ερώτημα “τι κράτος θέλουμε;” έχει ήδη απαντηθεί με τον πιο τραγικό τρόπο: Οι Έλληνες δικαιούνται να ζουν σε μια χώρα όπου ο Δημόσιος Τομέας θα λειτουργεί αποτελεσματικά και με συγκεκριμένους κανόνες οι οποίοι θα τηρούνται από όλους.

Όμως η διαχείριση του νερού δεν έχει ουδεμία σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε διάφορους τομείς. Το νερό οφείλει να είναι και να παραμείνει Δημόσιο Αγαθό, βάσει και των αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί από την Κυβέρνηση. Άντ´ αυτού έρχεται ένα νομοσχέδιο το οποίο επιχειρεί να επιβάλλει έλεγχο στην διαχείριση του νερού από Ανεξάρτητη Αρχή κι όχι από το κράτος, με βάσει κριτήρια που δεν αρμόζουν σε αυτό και θέτουν σε κίνδυνο το Δημόσιο χαρακτήρα του. Το ΣτΕ ήταν σαφές, τον έλεγχο του νερού πρέπει να τον έχει αποκλειστικά και μόνο το ελληνικό κράτος και κανένας άλλος.

Ως εκ τούτου απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το εν λόγω νομοσχέδιο και να μην ψηφιστεί στη Βουλή.

Σας καλούμε όλους στην κινητοποίηση της ΟΜΕμ τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 16:00 στο Σύνταγμα

Το νερό είναι αγαθό ζωής

Είναι για όλους και όχι για τους λίγους

Το νερό πρέπει να υπάγεται στο Ελληνικό Κράτος και μόνο!

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ