Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

EPSU: Μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ

Είμαστε μαζί με σας για το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο καλό

Την εβδομάδα αυτή τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Απριλίου, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ξεκίνησαν 48ωρη απεργία.

Το προσωπικό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού διαμαρτύρεται για τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και για το νομοσχέδιο για την πώληση δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν σήμερα στο Κοινοβούλιο.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν μετά τα μεσάνυχτα, με επίκεντρο κυρίως τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας. Η ένωση προσωπικού της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ΓΕΝΟΠ διαμαρτύρεται για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και το σχέδιο νόμου για την πώληση των μονάδων λιγνίτη , τώρα στο Κοινοβούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών υποστηρίζει αυτή τη δράση των συνεργατών μας στην Ελλάδα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητέ Πρόεδρε,

Σας γράφω για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τους χαιρετισμούς μας από την EPSU για την απεργία σας, καλώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο να μην υποστηρίξει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση και τη διάσπαση της ΔΕΗ.

Κατανοούμε ότι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν μαζικά στη δράση και δείχνουν ισχυρή υποστήριξη για να υπερασπίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας. Υποστηρίζουμε τον αγώνα σας για να διασφαλίσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα αναγνωρίζουν τη σημασία της δημόσιας επιχείρησης να προσφέρει στους ανθρώπους στην Ελλάδα και όχι προς όφελος των οικονομικών και εταιρικών μετόχων.

Είμαστε μαζί με σας για το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο καλό, για τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους στην εταιρεία.

Ελπίζουμε ότι η δράση ασκεί πίεση στην κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδια και το νομοσχέδιο. Θα πρέπει να επανέλθει στο τραπέζι και να διαπραγματευτεί μαζί σας, λαμβάνοντας υπόψη τα καλύτερα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του λαού στην Ελλάδα.

Σας ευχόμαστε επιτυχία στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με αλληλεγγύη,

Jan Willem Goudriaan,

Γενικός Γραμματέας της EPSU

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ