Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Φασισμός, βία και αυταρχισμός στο Βόλο

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά έκανε χρήση του δόγματος «αποφασίζω και διατάσσω». Αγνοώντας τις αποφάσεις των συνελεύσεων και των τοπικών συμβουλίων όλων των τοπικών κοινοτήτων, ενέκρινε τον κανονισμό άρδευσης στο πλαίσιο της ΔΕΥΑΜΒ με τη συνδρομή των ΜΑΤ που άσκησαν ωμή βία κατά των διαμαρτυρόμενων για τις αντιδημοκρατικές αυτές διαδικασίες πολιτών. Ο στοχευμένος τραυματισμός μέλους της Κίνησης Πολιτών για το Νερό και η χρήση χημικών από την πάνοπλη αστυνομία αποκαλύπτει τον φασισμό της δημοτικής αρχής και των δυνάμεων καταστολής.

Στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ καταστρατηγήθηκαν με το έτσι θέλω βασικές δημοκρατικές διαδικασίες με την απαγόρευση της παρουσίας και της συμμετοχής δημοτικών συμβούλων, προέδρων και εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων, αγροτών και πολιτών στην ανοικτή συνεδρίαση σε δημοτικό χώρο. Αντίθετα διαπιστώσαμε την παρουσία σεκιουριτάδων και «φουσκωτών» που με την προστασία της αστυνομίας έπαιζαν το ρόλο των πολιτών υπέρ του Μπέου, καθώς και εκπροσώπων εταιρειών εκμετάλλευσης του νερού που έχουν λόγο στη διαμόρφωση της πολιτικής της ΔΕΥΑΜΒ. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας, ξεσκεπάζουν τις προθέσεις του δημάρχου και εξηγούν την επιμονή του για τη μεταφορά της άρδευσης στη ΔΕΥΑΜΒ.

Οι κινητοποιήσεις μας συνεχίζονται με συνελεύσεις σε όλα τα χωριά για να ακυρώσουμε στην πράξη τον συγκεκριμένο κανονισμό άρδευσης, να διεκδικήσουμε τη διαχείριση της άρδευσης στο πλαίσιο του Δήμου και να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Άλλωστε τίποτα δεν έχει τελειώσει αφού ο κανονισμός πρέπει να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα είμαστε παρόντες.

Οι πρωτόγνωρες για την πόλη καταστάσεις με τον αποκλεισμό του κέντρου, την αστυνομοκρατία και την άσκηση βίας δημιουργούν ερωτηματικά ως προς τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού περί αφοπλισμού και διακριτικής παρουσίας της αστυνομίας. Εμείς άλλα ζήσαμε και φτηνά τη γλιτώσαμε χωρίς θύματα. Είναι καιρός αυτά που εξαγγέλλονται να εφαρμόζονται γιατί η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

Ο αγώνας για το νερό είναι αγώνας για τη ζωή. Το νερό είναι κοινό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε μορφής κερδοσκοπίας. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα έμβια όντα και τα οικοσυστήματα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ και για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ στην τοπική και κρατική βία και καταστολή.

Δεν ξεΝΕΡΟνουμε και δεν χαλαρώνουμε.

Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το ΝΕΡΟ

πηγή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ