Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Η ΕΥΑΘ καθάρισε το δίκτυο αποχέτευσης στον οικισμό Ρομά Αγία Σοφία

Ο καθαρισμός του εσωτερικού δικτύου του οικισμού, που βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση, έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Το δίκτυο αποχέτευσης των Ρομά εντός του οικισμού Αγία Σοφία, στα Διαβατά, καθάρισε η ΕΥΑΘ μετά από αίτημα των ίδιων των κατοίκων του και παρότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δεν ανήκει στην εταιρεία.

Ο καθαρισμός του εσωτερικού δικτύου του οικισμού, που βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση, έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου από τα συνεργεία της ΕΥΑΘ, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ελάχιστες συνθήκες υγιεινής στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Μάλιστα η ΕΥΑΘ, με σκοπό να διασφαλιστεί κι η επαρκής υδροδότηση του οικισμού και κατά συνέπεια η αξιοπρεπέστερη διαβίωση των κατοίκων του, θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα αγωγό ύδρευσης με νέο, μεγαλύτερου διαμετρήματος.

Σημειωτέον ότι η περιοχή αυτή του δήμου Δέλτα αντιμετωπίζεται ολόκληρη ως μοναδικός πελάτης με ένα υδρόμετρο, χωρίς εξατομίκευση των χρεώσεων, απόρροια του αρχικού χαρακτήρα του οικισμού ως χώρου οργανωμένης, προσωρινής μόνο εγκατάστασης. Μετά την αυθαίρετη επέκταση του οικισμού τα τελευταία χρόνια, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην παροχέτευση των όμβριων υδάτων απειλώντας την υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής.

Πηγή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ