ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

“Η Suez είναι ανεπιθύμητη” – Φωτό και δημοσιεύσεις από την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE


Εμπόδισαν συνάντηση της ΕΥΔΑΠ με την Suez εργαζόμενοι

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι εκπρόσωποι της γαλλικής εταιρείας είχαν προγραμματίσει ανεπίσημη παρουσίαση στους διοικούντες χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το γεγονός από την διοίκηση. Ο Γιάννης Μπενίσης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ που διορίστηκε άμισθος ειδικός σύμβουλος για θέματα αναπτυξιακού και επενδυτικού ενδιαφέροντος στο γραφείο του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, είπε στους εργαζόμενους πως δεν κάλεσε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ την Suez και πως οι διοικούντες δεν έχουν καμία ανάμειξη σε σχέδια πώλησης.

Ο Πέτρος Μπαστέας, μέλος του ΔΣ του συλλόγου προσωπικού της ΕΥΔΑΠ και μέλος του ΣΕΚΕΣ (Συμμετοχικό Ενωτικό Κίνημα Εργαζομένων και Συνταξιούχων) δήλωσε στο ThePressProject «Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ολάντ στην Ελλάδα αρχίζουν και γίνονται εμφανή. Εμείς πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί το 11% της ΕΥΔΑΠ στην Suez. Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε. Οι εργαζόμενοι από όλους τους πολιτικούς χώρους θα είμαστε εδώ».

πληροφορίες: Press Project


Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ ανήσυχοι για τις εξελίξεις στο πεδίο της ιδιωτικοποίησης του νερού.

 Posted by Κώστας Ρίπης on 9:41 π.μ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ κατέκλυσαν το κτήριο της Διοίκησης, ακολουθώντας μαζικά την πρωτοβουλία των Συλλόγων τους.

 Ήλθαν οι άνθρωποι της SUEZ, δεν είδαν την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και…απήλθαν

 

Οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν έγκαιρα και απέτρεψαν τη συνάντηση

Συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και εμπόδισαν έτσι την είσοδο στο κτήριο της αντιπροσωπίας της ΣΟΥΕΖ. Οι εκπρόσωποι του Γαλλικού κολοσσού στον τομέα της ύδρευσης, επρόκειτο να καταθέσουν επίσημα το ενδιαφέρον τους για το 11% της ΕΥΔΑΠ,το οποίο σύμφωνα με το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα παραχωρηθεί σε ξένους επενδυτές.

Όπως μας εξήγησε εργαζόμενος μέλος του ΣΕΚΕΣ, η παραχώρηση του 11% στη ΣΟΥΕΖ θα περιορίσει στο 51% τις μετοχές του δημοσίου και θα δώσει επιπλέον τη δυνατότητα στη Γαλλική εταιρεία να χρησιμοποιήσει την ΕΥΔΑΠ ως Δούρειο Ίππο για να βάλει χέρι στα νερά της Αιγύπτου! Μας υπενθύμισε μάλιστα ότι κατά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου συζητήθηκε το ενδεχόμενο επέκτασης της ΕΥΔΑΠ στην Αίγυπτο.
Στόχος πάντως της ΣΟΥΕΖ παραμένει η απόκτηση του 30% των μετοχών ώστε να διεκδικήσει το management της επιχείρησης και το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις μετοχές που κατέχει αυτή τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ. Το δημόσιο (χωρίς το ΤΑΙΠΕΔ), αυτή τη στιγμή κατέχει μόνον το 34%.

Βέβαια, σε αντίθεση με την ΕΥΑΘ, η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ είναι πιο περίπλοκη διαδικασία, καθώς η ΕΥΔΑΠ παγίων είναι ενοποιημένη στον όμιλο, γεγονός που αυξάνει το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλει ο επενδυτής.

Η σημερινές εξελίξεις αναγκάζουν τους εργαζόμενους να μεθοδεύσουν την αντίστασή τους πιο οργανωμένα, ώστε να δοθεί χρόνος στους κατοίκους της πρωτεύουσας και τις συλλογικότητες που ανήκουν στην Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό, να συμμετέχουν ενεργά στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν.

από Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό


Ξεπουλιούνται ΕΥΔΑΠ /ΕΥΑΘ: Θα πούμε το νερό νεράκι …

suez-water-1

Οι καρποί της επίσκεψης «του φίλου» Ολάντ δεν άργησαν να ωριμάσουν. Η Γαλλική SUEZ είναι έτοιμη να εισβάλλει στη χώρα. ΕΥΔΑΠ / ΕΥΑΘ έχουν προετοιμαστεί να παραδοθούν στην γνωστή πολυεθνική. Απομένει ο αέρας, αλλά η κυβέρνηση με την «μεγάλη ευαισθησία» που την διακρίνει, δεν έχει τέτοια στόχευση αφού δεν έχει παρουσιαστεί αγοραστής ακόμη.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ καλούν σε κινητοποιήσεις εγκαλώντας παράλληλα «τους δεκάδες συνδικαλιστές που αυτές τις μέρες περιφέρονται στην ΕΥΔΑΠ εξασκώντας το βασικό συνδικαλιστικό καθήκον της διανομής χριστουγεννιάτικων δώρων, να κάνουν ένα διάλλειμα και να συγκεντρωθούν στη Λαοδικείας παίρνοντας αποφάσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ» … Εδώ, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά,  «Διοίκηση-Suez μας ετοιμάζουν ως «φαγώσιμα» σε εορταστικό τραπέζι!».

Καλούν σε κινητοποίηση σήμερα 9.30 Σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, στην οδό Λαοδικείας, όπου στις 10 το πρωί,  χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση,  θα γίνει παρουσίαση της Suez σε διοικητικά και υπηρεσιακά στελέχη της ΕΥΔΑΠ, προετοιμάζοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση, βλέπε ξεπούλημα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΗ SUEZ

Μετά τα 14 αεροδρόμια, τα λιμάνια και τον ΑΔΜΗΕ έρχεται η ώρα για την κυβέρνηση να εξαργυρώσει άμεσα όλα τα γραμμάτια προς τους δανειστές.

Είναι βέβαιο ότι την επίσκεψη του Ολάντ στη χώρα μας θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά, αφού οι «επενδυτές» που είχε φέρει τότε μαζί του, θέλουν να αρπάξουν ότι έχει αξία στη χώρα μας, ακόμα και το φυσικό αγαθό, το νερό.

Η «αριστερή» Διοίκηση, που μέχρι πρότινος δήλωνε παντού ότι θα υπερασπιζόταν το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, στρώνει κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί τη Γαλλική SUEZ που ως γνωστό έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το νερό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ., σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΕΥΔΑΠ, η Διοίκηση υποδέχεται τους γαμπρούς για την πολύφερνη νύφη. Μετά τους Ισραηλινούς και τους Αιγύπτιους ήρθε η ώρα και των Γάλλων να δουν από κοντά τι θα αγοράσουν. Ελπίζουμε ότι τα υπηρεσιακά στελέχη δεν θα νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτήν την επίσκεψη, αφού είναι προφανές ότι αυτό που υλοποιείται αυτή τη στιγμή είναι το σχέδιο του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ.

Η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, έχουν χρέος να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη βάζοντας ένα οριστικό τέλος στα σχέδια της Κυβέρνησης. Αφού δεν σέβονται την Απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας, αφού δεν σέβονται τον εαυτό τους που άλλα υπόσχονταν κι άλλα κάνουν, ας σεβαστούν τους πολίτες που στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του νερού.


Και τώρα σειρά έχει το νερό – H Suez σήμερα στην ΕΥΔΑΠ  

12/15/2015 10:52:00 

Με τον παρακάτω στίχο του Γιώργου Σκούρτη, “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί / τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί / κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές…”, οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ καλούν σε συλλαλητήριο ενάντια στην διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Ολόκληρο το κάλεσμα έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Αυτό που όλοι υποθέταμε όταν ο Ολάντ επισκέφτηκε την Ελλάδα, μήπως  γίνεται πράξη;
Η Suez, γνωστή γαλλική πολυεθνική που δραστηριοποιείται στο κλάδο του νερού, θα βρίσκεται σήμερα εντός της ΕΥΔΑΠ.
Σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, στη Λαοδικείας στις 10 το πρωί,  χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση,  θα γίνει παρουσίαση της Suez σε διοικητικά και υπηρεσιακά στελέχη της ΕΥΔΑΠ.
Ρωτάμε:
  • Τι γυρεύει η Suez εντός των τειχών;
  • Ποιος πήρε την πρωτοβουλία και την απόφαση της «ενημέρωσης»; Και με ποιο σκοπό;
  • Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση της διοίκησης για το γεγονός;
  • Τι σχέση έχει η «ενημέρωση» με την πώληση του 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ;
  • Τι σχέση έχει η «ενημέρωση» με τα σχέδια “επέκτασης” της ΕΥΔΑΠ στην Αίγυπτο;
  • Τι σχέση έχει η «ενημέρωση» με τα σχέδια τοποθέτησης 5.000.000 υδρομετρητών;
ΟΛΟΙ σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 9:30 στη Λαοδικείας
Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε κάθε απόπειρα που προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ
Καλούμε την Ομοσπονδία και τους συλλόγους να πάρουν θέση και να κινητοποιηθούν πριν να είναι αργά
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ 
ΥΓ1: Οι δεκάδες συνδικαλιστές που αυτές τις μέρες περιφέρονται στην ΕΥΔΑΠ εξασκώντας το βασικό συνδικαλιστικό καθήκον της διανομής χριστουγεννιάτικων δώρων, να κάνουν ένα διάλλειμα και να συγκεντρωθούν στη Λαοδικείας παίρνοντας αποφάσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και από αύριο συνεχίζουμε με τα δώρα. Εδώ  Διοίκηση-Suez μας ετοιμάζουν ως «φαγώσιμα» σε εορταστικό τραπέζι!
ΥΓ2: Αληθεύουν φήμες  ότι θα παραβρεθεί εκ μέρους της Suez στέλεχος που δραστηριοποιείτο, στο παρελθόν, στην Αυστραλία με τραγικά, για το νερό και την κοινωνία, αποτελέσματα
Μια απολύτως  σχετική και άκρως  επίκαιρη  παλιότερη ανάρτησή μας:

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here