Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Ημερίδα για το «Ευφυές σύστημα διαχείρισης υδατικών δικτύων» στην Κρήτη

Το Πολυτεχνείο Κρήτης το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ευφυές σύστημα διαχείρισης υδατικών δικτύων» την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί στην αίθουσα του ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

Οι παραπάνω φορείς και η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούν την ημερίδα στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο έργο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) «Σχεδιασμός ευφυούς συστήματος αειφόρου διαχείρισης υδατικών δικτύων: εφαρμογή στην Κρήτη – Smart waters».

Το έργο, εισάγει νέες τεχνολογίες για την αειφόρο διαχείριση υδατικών δικτύων και εντάσσεται στο υπάρχον εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων της Κρήτης. Η ειδική ανάπτυξη του και η πιλοτική εφαρμογή του αφορά αρχικά τα δίκτυα υδάτων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην περιοχή κυρίως των Χανίων. Η ηλεκτρονική αποτύπωση των λειτουργικών χαρακτηριστικών του δικτύου η ανάπτυξη ειδικών λογισμικών διαχείρισης και η ενσωμάτωση αισθητήρων και αυτοματισμών, διαμορφώνουν ένα πολύ δυνατό και καινοτόμο εργαλείο διαχείρισης το οποίο μπορεί να επεκταθεί και να εφαρμοστεί και σε άλλα υδατικά δίκτυα της Κρήτης.

Επίσης το σύστημα αυτό υποστηρίζει τη λήψη σωστών αποφάσεων για εξασφάλιση της ποιότητας των υδάτων, για τον περιορισμό των διαρροών, για την πρόληψη της ρύπανσης, για εξοικονόμηση υδατικών πόρων, ενέργειας και χρημάτων και συμβάλλει στη «διάφανη τιμολόγηση» ύδρευσης και άρδευσης.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του έργου www.smartwaters.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ