Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Μαζική συμμετοχή στην απεργία της 18 Φλεβάρη κατά του αντασφαλιστικού Βρούτση

Χιλιάδες απεργοί γέμισαν το κέντρο της Αθήνας, δίνοντας δυναμική απάντηση στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο του Βρούτση και στέλνοντας μήνυμα για απεργιακή κλιμάκωση στις ηγεσίες των συνδικάτων.
Χαρακτηριστική του πλήθους των διαδηλωτών ήταν η εικόνα του Συντάγματος όταν οι διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις συναντήθηκαν.Τα μπλοκ των απεργών εκτείνονταν και στους τέσσερις δρόμους γύρω από την πλατεία και απλώνονταν στην Πανεπιστημίου και παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα.
Νωρίτερα είχαν γεμίσει οι παράλληλοι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία Συντάγματος, Σταδίου και Πανεπιστημίου, από τις απεργιακές συγκεντρώσεις ΕΚΑ κι ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος, του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης στο Υπουργείο Εργασίας, του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια και σωματείων κι οργανώσεων της αριστεράς που συγκεντρώνονταν σε σημεία καθ’όλο το μήκος της Σταδίου μέχρι την Ομόνοια.

Η επιτυχία της απεργίας είχε φανεί από το πρωί πριν τις απεργιακές συγκεντρώσεις, καθώς ολόκληρη η Αττική παρέλυσε από την απεργία των συγκοινωνιών, οι γειτονιές θύμιζαν Κυριακή και τα λεωφορεία που είχαν ναυλώσει σωματεία και συλλογικότητες γέμιζαν απεργούς.

Με μια ογκωδέστατη διαδήλωση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε με πορεία στο Σύνταγμα, συμμετείχε το ΠΑΜΕ. Απεργοί από δεκάδες κλάδους, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και φοιτητές έστειλαν μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΔΩ 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ