Με απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ είπαν ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργαζομένων και τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου.

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω απο το Υπουργείο Υποδομων. Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ και μέλη πολιτικών και συνδικαλιστικων οργανώσεων φώναξαν συνθήματα:  “κάτω τα χέρια απ το νερό” και “νερό, νερό δημόσιο αγαθό”, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25, στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκπρόσωποι σωματείων του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ.

Με θερμά χειροκροτήματα έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους η ανακοίνωση του ομόφωνου (πλην Τζήμερου) ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (όπου την πλειοψηφία έχει η παράταξη της Ν.Δ.) κατά της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, ενώ έντονες αποδοκιμασίες προκάλεσε το γεγονός οτι ο Υπουργός Υποδομων κ. Καραμανλής αρνήθηκε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ την οποία δέχτηκε ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου κ. Καραγιάννης.

O κ. Καραγιάννης είπε οτι το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό, αλλά εκθείασε και την… ιδιωτική πρωτοβουλία και τη ΣΔΙΤ με την οποία θα μειωθεί(!) το κόστος λειτουργείας του ΕΥΣ και καθησύχασε τους εργαζόμενους αναφέροντας οτι υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα να διανυθεί και ότι ξεκίνησαν… νωρίς τις αντιδράσεις τους.

Οι εκπρόσωποι της ΟΜΕ μετέφεραν στον εκπρόσωπο της ηγεσίας του Υπουργείου οτι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ και οτι θα κάνουν οτι χρειάζεται για να μην υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης.

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here