Με ΜΑΤ και κλούβες υποδέχτηκαν τους εργαζόμενους του ΟΛΘ και των ΔΕΚΟ

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ βρέθηκαν μπροστά σε μια γνώριμη κατάσταση και για τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ στην αντίστοιχη κινητοποίηση. Τις Συριζαικές σιδερόφραχτες μεραρχίες από ΜΑΤ

0
130

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου πραγματοποιούνταν έκτακτη γενική συνέλευση, προχώρησαν οι εργαζόμενοι των λιμανιών, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ.

Μαζί με τους εργαζόμενους του ΟΛΘ σε ένδειξη συμπαράστασης βρέθηκαν αντιπροσωπείες από σωματεία και συλλογικότητες από τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ προς ιδιωτικοποίηση από το ΜΕΤΡΟ, από την ΕΥΔΑΠ το ΣΕΚΕΣ, ακόμα και από το συνδικάτο της WIND βρεθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πλούτου.

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ βρέθηκαν μπροστά σε μια γνώριμη κατάσταση και για τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ στην αντίστοιχη κινητοποίηση. Τις σιδερόφραχτες μεραρχίες από ΜΑΤ, με  security εντός της συνέλευσης των μετόχων για να αποτρέψουν η και να καταπνίξουν όποια φωνή τολμούσε να αμφισβητήσει το ξεπούλημα των κοινών αγαθών.

Παρά ταυτα η συνέλευση διεκόπη για τις 15 Φεβρουαρίου αφού βεβαίως πρώτα ενέκρινε τις προβλεπόμενες αλλαγές στο καταστατικό του οργανισμού, ενόψει της παραχώρησης του 67% του μετοχικού του κεφαλαίου στη «South East Europe Gateway Thessaloniki (SEGT)», την εταιρεία ειδικού σκοπού, που συγκρότησε η κοινοπραξία  DIEP gmBH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ιδιωτικοποίηση το δημόσιο θα διατηρήσει στον ΟΛΘ μερίδιο της τάξης του 7%. με αποτέλεσμα την απώλεια άλλου ενός στρατηγικού φορέα για την χώρα που δίνεται βορρά στους ιδιώτες και στους δανειστές

Υπάρχει ελπίδα; ναι υπάρχει εφόσον οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να συντονιστούν μεταξύ τους δημιουργώντας παράλληλα συμμαχία με  την κοινωνία ικανή να ανατρέψει τις καταστροφικές για την χώρα μας πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ