ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π. – ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
Αθήνα 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, σε εφαρμογή των ομοφώνων αποφάσεων της, εναντιώθηκε στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού από την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας συναντηθήκαμε και επικοινωνήσαμε με φορείς, συνδικάτα, πολιτικά κόμματα κ.α., για να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις μας και να ζητήσουμε τη στήριξη τους.
Ψηφίσματα ενέκριναν για το θέμα έως σήμερα :
- Περιφέρεια Αττικής
- Δήμος Διστόμου Αράχοβας-Αντίκυρας
- Δήμος Πετρούπολης
- Εργατικό Κέντρο Αθήνας
- Το σωματείο εργαζομένων στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)
- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΠΟΕ – ΔΕΥΑ)
Επιπροσθέτως, θέση στο πλευρό των εργαζομένων και κατά της ιδιωτικοποίησης πήραν τα πολιτικά κόμματα:
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
- ΚΙΝ.ΑΛ
- Κ.Κ.Ε.
- ΜέΡΑ25
- ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Καθημερινά, θα ενημερώνουμε τον Αθηναϊκό λαό για το κύμα αντίδρασης απέναντι στην εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού.
Τέλος, καλούμε όλους τους πολίτες, να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και να μαζικοποιήσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στις 12 μ.μ., στον Χολαργό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο Της Ο.Μ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π.