Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Πολιτιστικό Κέντρο Ερργαζομένων ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση για τη δημιουργία Χορωδίας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ε.ΥΔ.Α.Π.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συγκρότηση μεικτής Χορωδίας από τους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ

Συνάδελφοι,

Σε εποχές όπου οι αξίες και ο πολιτισμός μας φθηναίνουν και απαξιώνονται, εμείς απαντούμε με περισσότερες και ποιοτικές πολιτιστικές προτάσεις.

Μία εξ αυτών θα ήτανε η δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού πνεύμονα στην ΕΥΔΑΠ με τη συγκρότηση μεικτής Χορωδίας  η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς συναδέλφους μας  να έρθουν σε άμεση επαφή με τον μαγικό κόσμο της Μουσικής!

Η ύπαρξη Χορωδίας αποτελεί την καλύτερη δυνατή έκφραση του συμμετοχικού μας πολιτισμού, ως την καλύτερη εκδήλωση της κοινωνικής φύσης του ανθρώπου. Ο χορωδός ασφαλώς δεν είναι Συνθέτης, ούτε Μουσουργός, όμως σε σχέση με το χορωδιακό αποτέλεσμα, ο χορωδός είναι Συν – δημιουργός.

Στον κόσμο της Χορωδίας η σχέση  του χορωδού με τον συνάνθρωπο, αποτελεί επίσης αναγκαία συνθήκη επιτυχίας και εκφράζεται με την αναγκαία επιθυμία του συντονισμού, του συγχρονισμού, της συμπληρωματικότητας. Στη χορωδία, ο σεβασμός του άλλου αποτελεί προϋπόθεση της συμμετοχής και η διαφορά, δεν αποτελεί αίρεση, δεν αποτελεί πηγή εχθρότητας και σύγκρουσης, αλλά πρόκληση για συμπληρωματικότητα και συνέργεια. Το μοντέλο της χορωδίας διδάσκει ότι ο κόσμος μας σε μικρή και μεγάλη κλίμακα γίνεται πλουσιότερος και ομορφότερος με την αριστοποίηση της συμμετοχής.

«Η χορωδιακή μουσική είναι αναμφισβήτητα από τους ωραιότερους κλάδους της μουσικής, μα συνάμα μια δύσκολη τέχνη που ζητά συνεχή αφοσίωση, συνέπεια και σκληρή δουλειά.  Έχει όμως τα πλεονεκτήματα να γίνεται από αγάπη, χωρίς αναγκαστική ένταξη. Χρησιμοποιεί-αξιοποιεί την ανθρώπινη φωνή, το “όργανο των οργάνων”».

Συνάδελφοι,

Ο  γνωστός Αρχιμουσικός Θεόδωρος Ορφανίδης έχοντας 20ετή εμπειρία στον χώρο της Μουσικής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, μαέστρος της διεθνούς φήμης Σοπράνο, Σόνιας Θεοδωρίδου, θα είναι επικεφαλής της προσπάθειάς μας να φτιάξουμε μαζί την Χορωδία της ΕΥΔΑΠ η οποία θα φέρει νέο αέρα και δυναμική στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αθήνας και της Αττικής, και όχι μόνον.

Δόκιμη ημέρα για τις πρόβες θα ήτανε η Τρίτη σε ώρα που θα βόλευε τους εργαζομένους  και μετά από συνεννόηση. Η πρόβα θα διαρκεί 2 ώρες κάθε φορά. Επίσης σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος για τις πρόβες μας, μπορούμε να χρησιμοποιούσαμε το πολιτιστικό κέντρο Καλλιστώ στου Ζωγράφου μέχρι να αποκτήσουμε τον δικό μας.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι  πολλοί συνάδελφοι θα ανταποκριθούν στη πρόσκλησή μας αναβαθμίζοντας  τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου.

Παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας είτε τηλεφωνικά στη Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων Κα Γρατσία Αναστασία 2102144468,  είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

στο email: gr_politistikos@eydap.gr

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Όλγα Τσιμιδάκη
       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. Ρίπης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ