Προώθηση «ημετέρων» στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ καταγγέλλει η ΔΑΚΕ

0
91

Την αύξηση των διευθυντικών θέσεων στην ΕΥΔΑΠ, με σκοπό την τοποθέτηση «ημετέρων», διαβλέπουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ (συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία), ως μέσο χρησιμοποιείται η τροποποίηση του οργανογράμματος, η οποία «φωτογραφίζει» φίλα προσκείμενα στη νέα διοίκηση της εταιρείας στελέχη προς «αξιοποίηση». Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ υποστηρίζει ότι οι τοποθετήσεις στελεχών πρέπει να γίνουν με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ καταφέρθηκε χθες κατά του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Γιάννη Μπενίση και του προέδρου Κώστα Παπαδόπουλου, κατηγορώντας τους ότι επιθυμούν να «βολέψουν» κομματικά στελέχη. «Η διαδικασία έχει βασικά προβλήματα. Η πρόταση του οργανογράμματος έγινε από μιαν άτυπη ομάδα ανθρώπων, στην οποία συμμετείχε η διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου, κάτι που απαγορεύεται εκ της θέσεώς της», λέει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ Μανόλης Αγγελάκης. «Αν το οργανόγραμμα αποδειχθεί προβληματικό, λοιπόν, δεν θα φέρει κανείς ευθύνη. Για τον λόγο αυτό η ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ αποχώρησε από τη διαβούλευση».

Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ κατηγορεί τη νέα ηγεσία της εταιρείας ότι δημιουργεί νέες διευθυντικές θέσεις για να τοποθετήσει «ημετέρους». «Είχαν πει ότι το οργανόγραμμα της εταιρείας είναι μεγάλο και χρειάζεται συμμάζεμα. Και τελικά προτείνουν να αυξηθούν οι τεχνικές διευθύνσεις από δύο σε τρεις και οι διοικητικές από δύο σε τρεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση του κόστους της μισθοδοσίας», υποστηρίζει ο κ. Αγγελάκης. «Επιπλέον δημιουργούνται κάποιες νέες υπηρεσίες ή διευθύνσεις που “βγάζουν μάτι”, για παράδειγμα η ύδρευση και η αποχέτευση χωρίζονται για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια. Την ίδια στιγμή υποβαθμίζει τη διεύθυνση που “κυνηγούσε” τους Δήμους για τα χρέη τους, μετατρέποντάς την σε απλή υπηρεσία».

Η «Κ» απευθύνθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Γιάννη Μπενίση. «Η επιτροπή ορίστηκε με εντολή μου. Η αλλαγή του οργανογράμματος δεν συνεπάγεται την τοποθέτηση στελεχών. Ας τους τοποθετήσουμε πρώτα κι ας μας κρίνουν μετά», αναφέρει. «Επί οκτώ μήνες βρισκόμαστε στην ηγεσία της εταιρείας και δεν μετακινήσαμε κανέναν, όταν μέχρι σήμερα όποιος αναλάμβανε άλλαζε μέσα σε μία εβδομάδα όλους τους γενικούς διευθυντές για να βάλει τους δικούς του. Για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να καλέσουμε μια διεθνή εταιρεία για να επιλέξει αυτή τα στελέχη, βάσει βιογραφικών».

Χθες, πάντως, η ΕΥΔΑΠ παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρέμεινε ουσιαστικά σταθερός (324,2 εκατ. το 2015, έναντι 326,4 εκατ. το 2014), «απορροφώντας την εφαρμογή των χαμηλών τιμολογίων για τους καταναλωτές, στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής της εταιρείας, και την παραχώρηση της απευθείας τιμολόγησης των Δήμων, κατά μήκος του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος, στην ΕΥΔΑΠ Παγίων».

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρείας μειώθηκαν κατά 4,4% και διαμορφώθηκαν στα 83,8 εκατ. ευρώ, έναντι 87,6 εκατ. ευρώ το 2014. Τα κέρδη προ φόρων της ΕΥΔΑΠ ανήλθαν στο ποσό των 56,3 εκατ. ευρώ, έναντι 63,5 εκατ. ευρώ το 2014, σημειώνοντας μείωση κατά 11,3%.

Τα κέρδη μετά φόρων για την εταιρεία σημείωσαν αύξηση κατά 4,1% και διαμορφώθηκαν στα 43,7 εκατ. ευρώ από 42 εκατ. ευρώ το 2014, λόγω της θετικής επίδρασης του αναβαλλόμενου φόρου, ως συνέπεια της αύξησης του φορολογικού συντελεστή από 26% σε 29%. Επιπλέον, το καθαρό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 13,5% από 12,9% το 2014.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ