Ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ από το δήμο Αράχοβας – Διστόμου.

“Την ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αθήνας ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προωθώντας σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) μετά από διεθνή διαγωνισμό, για τη διαχείριση – λειτουργία και συντήρηση του ΕΥΣ Αθήνας, όπως αποκαλύπτουν με ομόφωνες ανακοινώσεις τους οι σύλλογοι των μηχανικών και του επιστημονικού προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.
Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της Αθήνας περιλαμβάνει τα φράγματα και τους ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, τη λίμνη Υλίκη, τις γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, υδραγωγεία μεταφοράς 400 χλμ και αντλιοστάσια.

Αυτή η ιδιωτικοποίηση θα επιφέρει μεγάλη επισφάλεια στην αδιάλειπτη υδροδότηση του Λεκανοπεδίου καθώς η ΕΥΔΑΠ, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την αδιάλειπτη υδροδότηση της Αττικής, δεν θα μπορεί πλέον να ελέγξει τις διαδικασίες ασφαλούς υδροληψίας και μεταφοράς του αδιύλιστου νερού, με το οποίο τροφοδοτούνται οι μονάδες επεξεργασίας νερού και το δίκτυο διανομής του καθαρού νερού.
Μια τέτοια ιδιωτικοποίηση για τη λειτουργία και συντήρηση του ΕΥΣ θα επιφέρει τεράστιο οικονομικό κόστος στο ελληνικό δημόσιο, που τελικά θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής.

Από την σύμπραξη ΣΔΙΤ το δημόσιο θα μετατραπεί σε εγγυητή των συμφερόντων του εκάστοτε ιδιώτη, καταλήγουν οι ανακοινώσεις των συλλόγων μηχανικών και επιστημονικού προσωπικού.

Κατόπιν των ανωτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την πλήρη διαφωνία του αναφορικά με την πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να προβεί στην σύναψη σύμβασης με σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), με αντικείμενο την «Διαχείριση – Λειτουργία και Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ) Αθήνας».:

Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Η απόφαση πήρε αριθμό 14/97/2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ
Παναγάκος Δημήτριος, Αλεξανδράκος-Αλμπάνης Χαράλαμπος Βρούλιας Νικόλαος. Τσίρη Δημητρούλα. Αγγελόπουλος Γεώργιος, Μπέλλος Αθανάσιος, Δημάκας Παναγιώτης Πάστρας Ιωάννης, Φιλίππου Χρήστος, Σφουντούρης Μιλτιάδης, Ζάκκας Νικόλαος, Σωτηρίου Ιωάννης,
Μαργαρίτης Δημήτριος, Σύρου Ελένη, Αδαμάκος Παναγιώτης
Σαμουήλ Γεώργιος, Παντίσκας Σωτήριος

Δίστομο 3 Ιουνίου 2020
Ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΤΑ: Στα κάγκελα για το σχέδιο εθελουσίας εξόδου – Κινητοποιήσεις από εργαζόμενους

Εθελουσία έξοδος για 2.000 εργαζομένους, αλλαγή στο καθεστώς προσλήψεων και απευθείας αναθέσεις κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας περιλαμβάνει η τροπολογία για τα ΕΛΤΑ. Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση - Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Η Unilever θα δοκιμάσει την 4ήμερη εργασία στη Ν. Ζηλανδία

Και τα 81 μέλη του προσωπικού στα γραφεία της εταιρείας στη Ν. Ζηλανδία θα μπορούν να μετάσχουν σε αυτή τη δοκιμή, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει 12 μήνες. Οι εργαζόμενοι θα αμείβονται για πέντε ημέρες, αλλά θα εργάζονται τέσσερις, ανακοίνωσε η Unilever.

Ενα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξανδρου, ενάντια στην τρομοκρατία

Κάλεσμα σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη 12η επέτειο από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία απευθύνουν περισσότεροι από 600 συμπολίτες μας με ανοιχτό κείμενο υπογραφών.

Χωρίς σχεδιασμό η αντιμετώπιση της πανδημίας στους εργασιακούς χώρους

«Επιτελικό χάος στο υπουργείο Εργασίας» εν μέσω δεύτερου κύματος πανδημίας  καταγγέλουν οι Επιθεωρητές Εργασίας με ανακοίνωση που εξέδωσε η πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων Επιθεωρητών, η ΠΟΣΕΠΕ,  με αφορμή την πρώτη-ύστερα από 17 μήνες-σύσκεψη,  με την γενική γραμματέα του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη η οποία είναι η πολιτική προϊσταμένη  του ΣΕΠΕ μετά την υποβάθμιση του Σώματος από Ειδική Γραμματεία σε Γενική Διεύθυνση.

ΣYMMAXIA: “Οργανόγραμμα σκοπιμοτήτων και κομματικών διευθετήσεων”

Η κομματική όπως διαφαίνεται Διοίκηση επιδιώκοντας να αποσβέσει τα 150 εκ. ευρώ και την εκχώρηση του ΕΥΣ,  που μετά τον 1,5  χρόνο υποχωρητικότητας και  αποτυχημένων διαπραγματεύσεων δεν θα αποφύγει να καταβάλει στο υπουργείο και ετοιμάζεται να τα μετακυλήσει στους εργαζόμενους και τον τελικό καταναλωτή. Με  παρέμβαση του αναπληρωτή  Υπουργού Οικονομικών κ. Θεωδ. Σκυλακάκη προετοιμάζεται νομοθετική παρέμβαση που θα θέτει την ΕΥΔΑΠ σε καθεστώς επιτήρησης  με ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, αναγκαστικές αποχωρήσεις προσωπικού με δυσμενείς όρους (εθελούσια) και απολύσεις κ.α.

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας