Σαντορίνη: 2000 επιπλέον κυβικά νερού από την αφαλάτωση

0
295

Η σημασία της αφαλάτωσης για τα όλα νησιά μας είναι σπουδαία καθώς οι ανάγκες για πόσιμο νερό είναι διαρκείς και αυξανόμενες, ιδιαίτερα την θερινή τουριστική περίοδο. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για κάθε ζήτημα που αφορά την υδροοικονομία και ειδικότερα την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και εκσυγχρονισμό των αφαλατώσεων. Και έτσι έχουμε την άδεια μηχανολογικής εγκατάστασης για επέκταση και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού στη μονάδα αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Θήρας στον Έξω Γυαλό που χορηγήθηκε με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων και το αντίστοιχο Τμήμα Ανάπτυξης Π.Ε. Θήρας.

Η εγκατάσταση αφορά 4 μονάδες αφαλάτωσης των 1.000 κ.μ. έκαστη, συνολικής δυναμικότητας παραγωγής 4.000 κ.μ. καθαρού πόσιμου νερού ημερησίως, στα 8 containers που την αποτελούν. Η αξία της μηχανολογικής εγκατάστασης της ΔΕΥΑ Θήρας ανέρχεται σε 3.100.000 ευρώ και η συνολική αξία της εγκατάστασης φτάνει στα 3.500.000 ευρώ.

Η συλλογή θαλασσινού νερού θα γίνεται από τις πέντε υφιστάμενες πλαστικές δεξαμενές, χωρητικότητας 50 κ.μ. έκαστη, και για τη λειτουργία της νέας εγκατάστασης αφαλάτωσης από δεξαμενές αποθήκευσης συνολικής χωρητικότητας επιπλέον 250 κ.μ.

Το έργο προβλέπει επίσης δύο πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 50 κ.μ. έκαστη, για την προσωρινή συλλογή του παραγόμενου πόσιμου νερού και κατόπιν της τροφοδοσίας από αυτές των δυο υφιστάμενων μεταλλικών δεξαμενών, καθώς και δύο υφιστάμενες μεταλλικές δεξαμενές για το παραγόμενο πόσιμο νερό, χωρητικότητας 1.000 κ.μ. έκαστη.

Και όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη κου Φλεβάρη «Είναι δεδομένο ότι η Σαντορίνη αποτελεί όπως και ολόκληρη η Περιφέρειά μας την ραχοκοκαλιά του Ελληνικού τουρισμού και του παραγόμενου ακαθαρίστου Εθνικού προϊόντος. Υποδομές όπως η συγκεκριμένη αλλά και πολλές άλλες που διεκδικεί η Περιφέρεια για τα νησιά μας θα υποστηρίξουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στο Νότιο Αιγαίο από τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή. Στόχος είναι να επιστρέφουν πίσω, πόροι ανάλογοι με αυτούς που κατευθύνονται από τις επιχειρήσεις των νησιών προς υποστήριξη της Εθνικής Οικονομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ