Δελτίο Τύπου • Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020
«Ένοχος ένοχον, ου ποιεί»
«Ένοχος ένοχον, ου ποιεί». Θεωρείται ένα από τα νομικά αξιώματα του δικαιϊκού μας συστήματος. Για να γίνει πιο κατανοητό, δεν μπορεί ο… Αλ Καπόνε να κατηγορεί τον Έλιοτ Νες για λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών ποτών.
Στον σκοτεινό και χωρίς αρχές κόσμο των Γκαιμπελίσκων συντακτών των ανακοινώσεων του Δ.Σ. της ΑΚΕ ισχύει το αξίωμα: «ρίξε λάσπη, διέδωσε ψέματα, όλο και κάτι θα μείνει», αρκεί να μην «μας πάρουν χαμπάρι».
Στις 15/12/2020 αναρτήσαμε, ως οφείλαμε, στο sekes-eydap.gr την «Έκθεση διαχειριστικού Ελέγχου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ περιόδου 1/12/201-31/12/2019» σύμφωνα με το αρχείο που είχαμε στη διάθεσή μας από email που έστειλε προς την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ το λογιστικό γραφείο που την υπογράφει, το ίδιο email που προωθήθηκε στο Γ. Γραμματέα της ΟΜΕ και το Δικηγορικό Γραφείο Σοφού, που ανέλαβε μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ (υπέρ ψήφισαν ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΔΑΚΕ, ΣΕΚΕΣ, ΠΑΣΚΕ και ένα μέλος της ΑΚΕ) στις 8/12/2020 να προχωρήσει σε περαιτέρω νομικές ενέργειες.
Το Δ.Σ. της ΑΚΕ σε σημερινή (16/12) ανακοίνωσή του αντί να προσπαθήσει να ψελλίσει έστω κάποια στοιχειώδη επιχειρήματα για να αντικρούσει το περιεχόμενο της Έκθεσης και των 10 συνημμένων εγγράφων (τιμολόγια κ.α.) που είναι καταπέλτης κατά της διαχείρισης των οικονομικών της ΟΜΕ από τα στελέχη της, κατέφυγε στο γελοίο επιχείρημα περί… πλαστογραφίας της Έκθεσης «μάλλον μόνοι τους το έγραψαν το πόρισμα» και απειλεί: «ποιο από όλα τα πορίσματα είναι το αληθινό και ποιο το πλαστογραφημένο; Θα μας απαντήσει μάλλον η δικαιοσύνη σε αυτό το ερώτημα».
Αντί το Δ.Σ. της ΑΚΕ να εκτίθεται στους νοήμονες οπαδούς της με ανοησίες (εκτός και αν τους θεωρεί τόσο αφελείς), θα μπορούσε να αποδείξει τα περί «πλαστογραφίας» δημοσιεύοντας την Έκθεση που έχει στα χέρια της. Αυτήν που έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου της Ο.ΜΕ. Αν δεν την έχει θα μπορούσε να της την προμηθεύσουν οι συνάδελφοι επικεφαλής της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού, με τους οποίους προσυπογράφει τη πρόσφατη «μομφή» κατά του Προέδρου και της Αντιπροέδρου της ΟΜΕ.
Είμαστε σίγουροι ότι το Δ.Σ. της ΑΚΕ δεν θα το πράξει. Όπως δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα καμία Έκθεση ή πόρισμα από όλα αυτά που έχουν κατατεθεί στο Δ.Σ. της ΟΜΕ, όλα αυτά τα χρόνια και τα οποία εγκαλεί τους υπόλοιπους ότι δε δημοσιοποιούν. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θέλει να γίνει συζήτηση για το περιεχόμενο των Εκθέσεων και των Πορισμάτων, αφού με αυτά αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι για την επίμαχη περίοδο τα στελέχη της ΑΚΕ ελέγχονται (πολύ επιεικής έκφραση) για το ποσόν των 118.401,55€ τα οποία όπως αναφέρει η Έκθεση «δεν μπορούν να αιτιολογηθούν» (επίσης πολύ επιεικής έκφραση). Και βέβαια ελέγχεται και όλη η ηγεσία της ΑΚΕ που τους κάλυψε πολιτικά όλο αυτό το διάστημα και συνεχίζει να τους καλύπτει.
Η μόνη αγωνία και προσπάθεια της ηγεσίας της ΑΚΕ είναι το κουκούλωμα. Το αν η συμφωνία με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ περιλαμβάνει και το κουκούλωμα της κακοδιαχείρισης (επιεικής έκφραση) των οικονομικών της ΟΜΕ εκτός από τη στήριξη των κυβερνητικών και επιχειρηματικών σχεδίων για την επίσημη μετάλλαξη της ΕΥΔΑΠ σε κέλυφος εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων, θα φανεί σύντομα.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ
Υ.Γ.-1: Η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΑΚΕ αναφέρει: «Γιατί αποκρύπτουν το πόρισμα του ορκωτού λογιστή που είχε ορίσει το Δ.Σ. της ΟΜΕ και αυτό του ορκωτού λογιστή που είχε ορίσει το δικαστήριο κατά την εξέταση της μηνυτήριας αναφοράς». Επειδή το Δ.Σ. της ΑΚΕ γνωρίζει το πόρισμα το έχουν μόνο τα στελέχη της που κλήθηκαν από τον εισαγγελέα (και όχι το δικαστήριο) να καταθέσουν με την κατηγορία της κατάχρησης(;), ας τα καλέσει να το δημοσιεύσουν να μάθουμε όλοι βάσει ποιων στοιχείων «οι κατηγορίες τους πέφτουν στο κενό».
Υ.Γ.-2: Σχετικά με τους υπαινιγμούς για τον ταμία της ΟΜΕ (μέλους του ΣΕΚΕΣ) τι να πούμε; Τους είδε η ντροπή και ντράπηκε. Πολύ εύκολο να γίνει έλεγχος για τη διάρκεια της θητείας του από τις αρχές του 2019 μέχρι σήμερα. Ένα κουμπί στον υπολογιστή θα πατήσουν και θα εμφανιστούν μπροστά τους όλες οι κινήσεις των οικονομικών της ΟΜΕ. Κρατάμε μια επιφύλαξη βέβαια αν θα τις κατανοήσουν. Γιατί βασίζονται σε μια διαδικασία που δεν τους είναι οικεία. Χωρίς «κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς» και «αναλήψεις μετρητών». Και υποχρεωτικά δαπάνες μετά από έγκριση Προέδρου, Γραμματέα και Ταμία.