Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Μέχρι και στην πλαστογραφία φτάσανε…”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα 16 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΤΑΣΑΝΕ…

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε πάλι μιας και οι καταληψίες της ΟΜΕ αρνούνται πεισματικά να αντιληφθούν την πραγματικότητα και δε λένε να σταματήσουν να παρανομούν, απουσιάζοντας εσκεμμένα στη χθεσινή Συνεδρίαση για την πρόταση μομφής εναντίον τους. Δεν καταλαβαίνουν ούτε από νομιμότητα, ούτε από Καταστατικό, ούτε καν από ευθιξία και συνεχίζουν ακάθεκτοι να μένουν κολλημένοι στις καρέκλες.

Είναι πλέον γνωστό και προβλέψιμο ότι κάθε φορά που βρίσκονται σε δύσκολη θέση προσπαθούν να βγάλουν και ένα σκάνδαλο από το καπέλο, σαν άλλο λαγό (όλοι ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει καλά από “λαγούς” και σκανδαλολογίες). Αυτή τη φορά η πρόταση μομφής τους πόνεσε τόσο πολύ που ψάχνουν λαγούς απεγνωσμένα και τρύπα για να κρυφτούν.

Είναι δε τόσο αναξιόπιστοι και ξεδιάντροποι που πλαστογράφησαν και αλλοίωσαν το πόρισμα του λογιστή και προσέθεσαν στοιχεία που δεν υπάρχουν στο πόρισμα του!!!

Από ότι φαίνεται μάλλον μόνοι τους το έγραψαν το πόρισμα για να μπορέσουν να στήσουν «πανηγύρι», και ούτε καν μπήκαν στον κόπο να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το ποιο πόρισμα θα παρουσιάσουν. Άλλο πόρισμα παρουσίασε το ΣΕΚΕΣ το πρωί, άλλο η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, μετά το ξανά άλλαξαν με ορθή επανάληψη και μετά άλλαξε και το ΣΕΚΕΣ πάλι το πόρισμα. Τελικά πόσα είναι γιατί εμείς μετρήσαμε τρία διαφορετικά πορίσματα.

Τους ρωτάμε λοιπόν:

Ας μας απαντήσει η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και το ΣΕΚΕΣ, ποιο από όλα τα πορίσματα είναι το αληθινό και ποιο το πλαστογραφημένο; Θα μας απαντήσει μάλλον η δικαιοσύνη σε αυτό το ερώτημα.

Εφόσον είναι τόσο σίγουροι για αυτά που γράφουν, γιατί παρανομούν και δεν τα καταθέτουν όλα τα στοιχεία στο ΣΔΟΕ για να κάνει έλεγχο, εδώ και 7 μήνες;

Μήπως γιατί όπως παραδέχτηκαν στη Συνεδρίαση του ΔΣ, αισθάνονται και οι ίδιοι κατηγορούμενοι; Να θυμίσουμε ότι ο ταμίας ανήκει στην παράταξη του ΣΕΚΕΣ, που βγήκε με τόση θέρμη να υπερασπιστεί τα δήθεν σκάνδαλα, αλλά δεν έχει δώσει τα στοιχεία που ζητάει το ΣΔΟΕ για να κάνει έλεγχο, και για τα πεπραγμένα τους έως και το 2020.

Γιατί αποκρύπτουν το πόρισμα του ορκωτού λογιστή που είχε ορίσει το ΔΣ της ΟΜΕ και αυτό του ορκωτού λογιστή που είχε ορίσει το δικαστήριο κατά την εξέταση της μηνυτήριας αναφοράς;

Γιατί δεν εμφανίζουν τη μήνυση που έκαναν και την αντίστοιχη απόφαση του δικαστηρίου που ρίχνει τις κατηγορίες τους στο κενό;

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους χειρότερους ψεύτες και υποκριτές που έχουν καταντήσει την ΟΜΕ ένα άδειο κουφάρι συμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τις διεκδικήσεις τους, ούτε φυσικά για τις δημοκρατικές διαδικασίες, που τόσο χυδαία προσβάλλουν με τις πράξεις τους.

Δεν έχουν ορίσει ακόμη την επιτροπή διαπραγμάτευσης για τη νέα ΣΣΕ. Αρνούνται πεισματικά, παρά τα συνεχόμενα αιτήματα μας, να συμπεριλάβουν στο ΔΣ, τα σοβαρά θέματα που αφορούν τους συναδέλφους. Έχουμε επανειλημμένα θέσει τα ζητήματα και εκείνοι τα πετάνε στον σκουπιδοτενεκέ, για να απασχολούν το ΔΣ με κενές κατηγορίες. 

Μιλάνε για νίκες και κατηγορούν, τη στιγμή που ήταν οι ίδιοι που φωτογραφίζονται αγκαλιά με τον κ. Σπίρτζη που μας χρέωσε 270 εκ. ευρώ για τη Σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο. Ήταν οι ίδιοι που υπέγραψαν περήφανα όλες τις μειώσεις μισθών σε αγαστή συνεργασία με την προηγούμενη Διοίκηση.

Μιλάνε για δημοκρατία ενώ ταυτόχρονα παραβιάζουν κατάφορα το Καταστατικό, παίρνουν αποφάσεις με 7 και 8 ψήφους, βγάζουν ανακοινώσεις χωρίς την έγκριση του ΔΣ, ρίχνουν μαύρο στις Συνεδριάσεις του ΔΣ, κάνουν Συνεδριάσεις χωρίς απαρτία, κρύβονται παραδεχόμενοι ότι είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους και κατέχουν αξιώματα για τα οποία δεν ψηφίστηκαν ποτέ, παραβιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ΟΜΕ και την αρχή της αναλογικότητας. 

Δυστυχώς σε αυτήν την πρωτοφανή κατρακύλα έχει περιέλθει και το ΣΕΚΕΣ, που πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι απλά η ουρά της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, και τρέχει να εκτελέσει τις εντολές της σαν πιστό πεκινουά.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, με όλο το σεβασμό που έχουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε τόσα χρόνια, ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία και τη συνέχεια της ΟΜΕ και να την επαναφέρουμε στην κανονικότητα και την υπηρεσία των εργαζομένων. Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ σύντομα θα κληθούν να έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια και με τις συνέπειες των πράξεων τους.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΚΕ 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ