ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/10/2020
Ιστορική δικαστική απόφαση – Μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος
Τα καθάρματα είχαν φωνάξει, μέσα στο δικαστήριο, στη Μάγδα Φύσσα: “Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;” Η απάντηση δόθηκε σήμερα από χιλιάδες κόσμου στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες. «Εδώ είναι ο Παύλος της… Εμείς είμαστε ο Παύλος της. Σήμερα, αύριο και για πάντα».
Ο Παύλος νίκησε! Ο Παύλος τσάκισε τους Ναζί!
Το αντιφασιστικό κίνημα έγραψε ιστορία!
Η απόφαση του τριμελούς κακουργιοδικείου επικυρώνει και δικαστικά τη λαϊκή απαίτηση για την ποινική καταδίκη των εγκληματικών πράξεων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Η απόφαση αποτελεί δικαίωση για τα θύματα και τους οικείους τους. Δικαίωση και νίκη όλων των ανθρώπων που σήκωσαν κεφάλι και κοίταξαν το τέρας στα μάτια με αποφασιστικότητα, με αγωνιστικότητα, με αλληλεγγύη.
Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Εφετείο σήμερα το πρωί, απέδειξε ποιο είναι το πραγματικό τείχος απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό. Είναι αυτό το τείχος που θέλησε η ΕΛΑΣ να διαλύσει, εντελώς απρόκλητα με χημικά και αύρες νερού.
Δεν ξεμπλέξαμε οριστικά με τον ναζισμό. Το τέρας θα επιστρέφει διαρκώς, όσο υπάρχει το σύστημα και οι συνθήκλες που το γεννούν.
Σήμερα κερδίσαμε μία μάχη. Να καταδικαστούν οι νεοναζί εγκληματίες και ταυτόχρονα να καταδειχτεί στην κοινωνία ο εγκληματικός χαρακτήρας του φασισμού. Έχουμε μπροστά μας και άλλες μάχες απέναντι στην ακροδεξιά και το ρατσισμό.
Μάχη ιδεολογική για την οριστική απαξίωση στις συνειδήσεις των ιδεών του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Μάχη κοινωνική και πολιτική ενάντια στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση, που οδηγούν στο φόβο της επιβίωσης και στην έχθρα για τον «άλλο», τον «ξένο», το «διαφορετικό». Μάχες που δεν θα επιτρέψουν εκ νέου την εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού».
Το ΣΕΚΕΣ χαιρετίζει την ιστορική δικαστική απόφαση. Μας γεμίζει κουράγιο και αισιοδοξία. Για να συνεχίσουμε, να δώσουμε και να κερδίσουμε ενωμένοι αγώνες για πραγματική δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, τα δημόσια αγαθά, τις κοινωνικές ανάγκες και τα εργατικά συμφέροντα.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ