Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: Η εποχή των πιστοποιητικών πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων έχει περάσει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – 5/10/2020

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ούτε οι αντιδημοκρατικές νοοτροπίες και τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων

Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρχει σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια και δράση ενάντια σε οποιονδήποτε άνθρωπο και για αυτό οι Ναζί εγκληματίες  της ΧΑ πρέπει να μπουν βαθιά στα φυλακή. Ο φασισμός όμως κι όλες οι εκφάνσεις του πρέπει να καταδικαστούν και στη λαϊκή συνείδηση για να μην έχει χώρο το «αυγό του φιδιού» να εκκολαφτεί ξανά και ξανά.

Δύο μέρες πριν την έκδοση της απόφασης για τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής οι συγγραφείς των ανακοινώσεων της ΕΣΚ-ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ, επιλέγουν να επιτεθούν όχι στις πολιτικές και στις κυβερνήσεις που ανέχτηκαν και εξέθρεψαν το ναζιστικό μόρφωμα, αλλά συλλήβδην σε όλο σχεδόν το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ και κυρίως στο ΣΕΚΕΣ, σε ένα από τα πιο ενεργά κομμάτια του αντιφασιστικού κινήματος της τελευταίας δεκαετίας. Εκεί ανακαλύπτουν τους εχθρούς. ΓΙΑΤΙ άραγε;

Η αντιφασιστική κουλτούρα δεν καλλιεργείται μόνο με φωνές ενάντια στο φασισμό. Αλλά πολεμώντας τις αιτίες, τις αντιλήψεις και τις νοοτροπίες που στρώνουν το έδαφος στο φασισμό. Όπως:

  • η έλλειψη ενημέρωσης και η παραπληροφόρηση.
  • Ο κομματικός και παραταξιακός φανατισμός, το μίσος για τον «άλλον», τον «διαφορετικό», τον «ξένο».
  • Η τυφλή πίστη στον αρχηγό (Φύρερ) ή στο κόμμα ή στην «καθαρότητα» των απόψεών σου και στην ενοχοποίηση της ταυτότητας των «άλλων».
  • Το να βλέπεις ως εχθρό την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Όπως απέδειξε η ζωή οι ιδέες δεν φιμώνονται, δεν φυλακίζονται, δεν εξορίζονται.
  • Να επιτρέπεις να ομιλεί μόνο όποιος συμφωνεί μαζί σου, αντί  ακόμα και να ενισχύεις τη διατύπωση της διαφορετικής άποψης.

Αντιφασισμός στην πράξη είναι να συγκεντρώνεις όλα τα μικρά ρυάκια σε ένα μεγάλο ποτάμι ενάντια στο τέρας και όχι να βάζεις εμπόδια στο διάβα του γιατί η ρότα του δεν είναι αυτή που εσύ έχεις προκαθορίσει.

Από το 2012 μέχρι σήμερα το sekes-eydap.gr έχει το “βίτσιο” να αφιερώνει ανιδιοτελώς χρόνο και χώρο για να αναδημοσιεύει ΟΛΕΣ (μέχρι σήμερα 1.705 τον αριθμό) τις ανακοινώσεις των σωματείων, συλλογικοτήτων και ανθρώπων της ΕΥΔΑΠ. Πιστεύουμε οτι η “δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης”, όπως είπε ο Μάγερ, αλλά και  “της δημοκρατίας”. Το sekes-eydap.gr δημοσιεύει όλες τις ανακοινώσεις, ακόμα κι αυτές που, καθ’ έξιν, το υβρίζουν και το συκοφαντούν, όπως η πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΣΚ- ΠΑΜΕ. Στο sekes-eydap.gr έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό και χρήσιμο ιστορικό αρχείο, στο οποίο καταγράφονται διαχρονικά γεγονότα, ιδέες, απόψεις, αλλά και έριδες, ύβρεις, συκοφαντίες, προσωπικές στιγμές. “Αν θες να βρείς κάτι σχετικό με το νερό ή την ΕΥΔΑΠ, που αλλού θα ψάξεις;»

Όσο περνάει από το χέρι μας και τις δυνάμεις μας το ΣΕΚΕΣ, θα παραμείνει ένας χώρος ελεύθερος και αδέσμευτος ταγμένος υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών, ενάντια όχι μόνο στο φασισμό γενικά αλλά και ειδικά ενάντια σε κάθε αντιδημοκρατική νοοτροπία και διαδικασία.

Το ΣΕΚΕΣ δεν δίνει αλλά ούτε και έχει ανάγκη διαπιστευτήρια δημοκρατικότητας ή αριστεροσύνης. Η εποχή των πιστοποιητικών πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων έχει περάσει. Ανεπιστρεπτί. Υπάρχουν βέβαια ακόμα οι νοσταλγοί τους. Αυτοί που χαρακτήριζαν τα μέλη της ΕΣΚ-ΠΑΜΕ «παλιοκομμούνια». Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα του ΣΕΚΕΣ, αλλά της ΕΣΚ-ΠΑΜΕ που συνεργάζεται στενά μαζί τους.  

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ