Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΣYΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ • ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ: Ενημέρωση για τα εργασιακά μετά τη συνάντηση με διοίκηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  Ε.ΥΔ.Α.Π

ΚΡΑΤΙΝΟΥ 7 –  τηλ: 210 52 45 200 – fax: 210 52 45 204

Νοέμβριος  2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας της 22/11 έγινε συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό αλλά και τη συνολικότερη πορεία της εταιρείας μας στην νέα κατάσταση που διαμορφώνετε.

Σε διαδοχικές συναντήσεις μας με τον Πρόεδρο της εταιρείας και το Διευθύνοντα θέσαμε ζητήματα που μας απασχολούν ζητώντας λύσεις άμεσα.

Κατ’ αρχήν υπάρχει ένα μεγάλο θέμα όσον αφορά τους νέους συναδέλφους υδρονομείς. Γι αυτούς η Διοίκηση δια του Γεν. Διευθυντή Προσωπικού προβάλει μια ιδιόμορφη και θεωρούμε απαράδεκτη θέση που ενώ έχουν προσληφθεί κανονικά αρνείται να τους εντάξει στον Κανονισμό αν και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του δικτύου με αποτέλεσμα να μην έχουν οι συνάδελφοι τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Δηλαδή δεν τους χορηγεί ξένες γλώσσες, δωροεπιταγές για τα παιδιά κ.α.

Επειδή πλέον θα αντιμετωπίζουμε όλο και συχνότερα προσλήψεις αυτού του είδους, πιστεύουμε ότι η Διοίκηση θα πρέπει να αντιμετωπίζει με καλύτερο τρόπο όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους και  να μην ανοίγουμε εμείς παράθυρα δημιουργώντας εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, με όλες τις παρενέργειες που απορρέουν απ’ αυτό (εφάπαξ, υγειονομικό κ.α).

Ακόμη τέθηκαν τα θέματα των εργολαβιών στα υδρονομεία και σταμάτημα του εργολάβου από τη φύλαξη χώρων του Περισσού, να γίνει σωστή εφαρμογή της απόφασης για τα μεταπτυχιακά καθώς και να δοθούν τροφεία στους εργαζόμενους με οκτάμηνη σύμβαση.

Ζητήσαμε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο με τους εργολαβικούς εργαζόμενους, να βρεθεί λύση γι’ αυτούς και έως τότε να μην υπάρχουν μεταξύ τους διαφορετικές αμοιβές.

Άμεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού όπου μας ενημέρωσαν ότι προχωρά το θέμα και σύντομα θα γίνει η προκήρυξη των θέσεων.

Όσον αφορά το θέμα του εφάπαξ και τις αναλογίες δώρων, έπρεπε να έχει λήξει προ πολλού αφού παραβιάζεται και η Σ.Σ.Ε. και αναγκάζει τους εργαζόμενους που φεύγουν να απευθύνονται σε δικαστικές περιπέτειες …

Μετά δε από τη παρέμβασή μας σταμάτησε επίσης και η τακτική της καταγραφής με κάμερες των εργολάβων φύλαξης.

Η Διοίκηση δια του Προέδρου και του Διευθύνοντα δεσμεύτηκε να δώσει λύσεις σε όλα αυτά μιας και τα θεωρεί δίκαια. Ελπίζουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σε παλαιότερη ανακοίνωση μας γράψαμε ότι αν η Διοίκηση θέλει πραγματικά να βοηθήσει οικονομικά τους εργαζόμενους υπάρχουν τρόποι. Με παρέμβαση και του Συλλόγου Προσωπικού  καταφέραμε ήδη να γίνει αναμόρφωση του μισθολογίου του 2009 νομίμως και έτσι να προκύπτουν διαφορές προς όφελος μας.

Ένα άλλο θέμα που θα ωφελήσει τους εργαζόμενους αλλά και την εταιρεία είναι τα οδοιπορικά που δίνονται μέσω του μισθολογίου, και επειδή και ο νόμος το επιβάλει ζητάμε να μη δίνονται με αυτή τη μορφή όπου επηρεάζεται το μισθολογικό κόστος σε βάρος των εργαζομένων αλλά με διαφορετικό τρόπο ώστε θα προκύπτει όφελος και για τους εργαζόμενους αλλά και στην εταιρεία. Άμεσα να γίνει αναμόρφωση της απόφασης 11740 του Δ.Σ. της εταιρείας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος μας πάντα θα στέκεται δίπλα στους εργαζομένους και θα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους χωρίς διαχωρισμούς και σκοπιμότητες.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σκόνδρας Αθανάσιος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Διονύσιος

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ