Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
Γεώργιος Τζοβάνης
Γεώργιος Τζοβάνης
Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε., Υδρονομέας στον Υποτομέα Ασπροπύρφου, μέλος ΔΣ Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων, μέλος Γραμματείας ΣΕΚΕΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Υδρονομειακό αντικείμενο: εμπειρία και τέχνη

[author title=”ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΟΒΑΝΗΣ” image=”http://sekes-eydap.gr/wp-content/uploads/tzovanis.jpg”]μέλος του συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων, Γραμματεία του ΣΕΚΕΣ, Μηχανολόγος – Μηχανικός Τ.Ε, Υποτομέας Ασπροπύργου[/author]Με βάση την πολύχρονη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει σαν υδρονομείς από την μακρόπνοη και σταθερή προσήλωση στον στόχο για απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα υδροδότηση των πολιτών, από την αναπόφευκτη συναναστροφή μας με τους εργολάβους αλλά και με αφορμή δύο πρόσφατα γεγονότα θέλω να υπενθυμίσω και να επικαιροποιήσω την συμπόρευση μου… με την διαχρονική ρύθμιση για τα Υδρονομεία: «Μοναδικός υπεύθυνος για την διαχείριση του δικτύου ύδρευσης θα πρέπει να είναι το κατά τόπους αρμόδιο υδρονομείο».

Θα πρέπει να απαγορεύεται σε τρίτους η οποιαδήποτε επέμβαση στο δίκτυο ύδρευσης, ειδικά χωρίς ειδοποίηση. Είτε εργολάβος, είτε συνεργείο της ΕΥΔΑΠ.

Χαιρετίζω την απόφαση της διοίκησης για την πρόσληψη, έστω και με καθυστέρηση επτά ετών, των 26 μόνιμων υδρονομέων. Είναι μία μεγάλη ανάσα για τα κρίσιμα αλλά και πολύπαθα τμήματα. Εύχομαι να τελειώσει η δοκιμαστική περίοδος των νεοπροσληφθέντων επιτυχώς και να μονιμοποιηθούν. Όμως λύνουν το πρόβλημα πρόσκαιρα ( άδειες και ρεπό), αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλο μέρος του εξειδικευμένου προσωπικού που βρίσκεται εκεί θα αποχωρήσει με σύνταξη, καθώς σχεδόν όλη η σειρά του 1983 έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Η πρόταση μου είναι μέσα στις σχεδιαζόμενες μελλοντικές προσλήψεις, που η εταιρεία, δηλώνει πως, έχει σκοπό να κάνει να εντάξει και άλλους Υδρονομείς, ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η μεταφορά και μεταλαμπάδευση της πλούσιας εμπειρίας και της υδρονομειακής τέχνης σε υπηρεσιακά χέρια και η αποφυγή εργολαβοποίησης των Υδρονομείων με τα συνεπακόλουθα προβλήματα στην υδροδότηση της Αττικής.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτών των προσλήψεων καλό θα είναι η διοίκηση να καταργήσει στις εργολαβίες συντήρησης δικτύου τα άρθρα που επιτρέπουν Υδρονομειακούς χειρισμούς σε εργολάβους καθώς η έλλειψη προσωπικού πλέον δεν ευσταθεί, καθώς επίσης και να δεσμευτεί πως δε θα επιτραπεί οποιαδήποτε χρήση η χρέωση από τους εργολάβους αυτών των άρθρων όπου υπάρχουν ακόμα.

ΥΓ1: Σε μεγάλο υδρονομείο εργολάβος απαίτησε να του δοθούν βάνες καθώς το προβλέπει η εργολαβία, παρά τη διάθεση συναδέλφου να ανταποκριθεί άμεσα σε απομόνωση που ζητήθηκε. Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι υδρονομείς να σταθούμε απέναντι σε όποιες επιβουλές εργολάβων, και να καταγγέλλουμε οποιοδήποτε συμβάν άμεσα στα συνδικάτα. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει και εμείς από την σειρά μας να μην διευκολύνουμε με την στάση μας φθηνές δικαιολογίες, πως υπάρχει καθυστέρηση του εργολάβου στις απομονώσεις, και να διασφαλίσουμε το εργασιακό μας αντικείμενο κεκτημένο.

ΥΓ2: Την παροιμία «όποιος βιάζεται σκοντάφτει» καλό θα είναι να μην ξεχνάνε οι εργολάβοι γιατί πολλάκις όταν βιάζονται ξαναπηγαίνουν στις ίδιες και στις ίδιες δουλειές. Να υποθέσω με ….επαναχρέωση….;

Με εκτίμηση

Τζοβάνης Γεώργιος

Υποτομέας Ασπροπύργου

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ