Σύλλογος Προσωπικού: “Όλοι στη κινητοποίηση στο ΣΤΕ την Παρασκευή στις 6 Νοεμβρίου στις 9:30”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε. Υ.Δ. Α. Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   4 Νοέμβρη 2020

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται λίγο πριν το καθολικό lockdown, η πανδημία σαρώνει το σύστημα Υγείας που έμεινε αθωράκιστο, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού, βρήκαν ευκαιρία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Η πανδημία εξελίσσεται σε μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Την αξιοποιούν ώστε να περάσουν μια σειρά από αντεργατικά νομοσχέδια όπως πρόσφατα

  • Έφτιαξαν νέο  “πτωχευτικό κώδικα” ώστε να μπορούν να μας παίρνουν το σπίτι και το μισθό ευκολότερα
  • Έβγαλαν προγράμματα απασχόλησης ώστε να αποκτά η εργοδοσία φθηνά εργατικά χέρια με 200 Ευρώ το μήνα
  • Τώρα φέρνουν νέο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και χτυπά ταυτόχρονα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Προκλητικά  μιλούν για “εκσυγχρονισμό την ώρα που γυρνούν τους εργαζόμενους ένα αιώνα πίσω νομοθετώντας το 10ωρο, τον διπλασιασμό των υπερωριών και υπονομεύοντας περαιτέρω την Κυριακάτικη αργία.

Ταυτόχρονα “εκσυγχρονίζουν” και τον συνδικαλιστικό νόμο, βάζοντας υπό διωγμό το απεργιακό δικαίωμα, τη συνδικαλιστική δράση και διεκδίκηση, καταργώντας τις Γενικές Συνελεύσεις, βάζοντας τα Σωματεία να φακελώσουν τα μέλη τους.

Την ίδια ώρα στην ΕΥΔΑΠ προχωράνε αντιδραστικές αλλαγές που στόχο έχουν τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους (άρα αύξηση κερδών για τους μετόχους) στοιβάζοντας τους εργαζόμενους, προσλαμβάνουν ιδιωτική εταιρεία συμβούλων να αξιολογήσει τη λειτουργία της Υγειονομικής (με ποιό στόχο άραγε), περιθωριοποιούν εργαζόμενους βάζοντας τους σε διαθεσιμότητα αναιτιολόγητα, παραβιάζουν ΣΣΕ (ξένες γλώσσες κλπ).

Και βέβαια όλα αυτά προετοιμάζουν το έδαφος για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Ως εδώ.  Δεν θα τους χαρίσουμε την υγεία μας και τα δικαιώματά μας.

Το Σωματείο μας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αποφάσισε έχοντας υπόψη του όλα τα παραπάνω να απαντήσει με απεργιακή κινητοποίηση.

Για την ακριβή ημερομηνία αποφασίστηκε πως θα εναρμονιστούμε με αυτήν που θα κηρύξει το ΕΚΑ και τα άλλα δευτεροβάθμια σωματεία.

Καλούμε την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και τα άλλα Σωματεία μέλη της να πάρουν ανάλογες απεργιακές αποφάσεις.

Στην ίδια συνεδρίαση το ΔΣ του Σωματείου μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση στο ΣΤΕ και την στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί και αφορά στην εκδίκαση της ολομέλειας της προσφυγής των εργαζομένων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Αποφάσισε μάλιστα να διαθέσει ένα πούλμαν που θα αναχωρήσει από τον Περισσό στις 7:30 πμ ώστε να διευκολύνει τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση (λαμβάνοντας υπόψη την τραγική κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς).

Όλοι στη κινητοποίηση στο ΣΤΕ την Παρασκευή στις 6 Νοεμβρίου στις 9:30. 

Παίρνουμε μέρος στη στάση εργασίας από 7:30 πμ έως 11:30 πμ

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Διονύσιος Χαρατσής Μανώλης

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here