Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: “Την Πέμπτη 16 Μάρτη απεργούμε! Κανένας για δουλειά, ξεσηκωμός!”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 16 Μάρτη απεργούμε! Κανένας για δουλειά, ξεσηκωμός!

Βγαίνουμε για ακόμη μια μέρα στους δρόμους, με στόχο να αποτελέσει η κινητοποίηση, νέο σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα για την προστασία της ζωής μας, ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους και του «κόστους – οφέλους» που έφερε την τραγωδία στα Τέμπη.

Η απεργιακή κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών πρωτόγνωρης μαζικότητας που οργανώθηκαν τις προηγούμενες μέρες: Των συλλαλητηρίων που κατέκλυσαν τους δρόμους και τις πλατείες σε πολλές πόλεις τις δυο προηγούμενες Κυριακές, της απεργιακής κινητοποίησης και των πολύ μαζικών συγκεντρώσεων που έγιναν την Τετάρτη 8 Μάρτη.

Οι πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν τις πρώτες μέρες μετά το ατύχημα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας εκφράζουν την οργή τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν να ξεχαστούν ή να συγκαλυφθούν οι αιτίες του, διαδηλώνουν πως οι ζωές τους δεν είναι «κόστος», λένε «ως εδώ» στην πολιτική που θυσιάζει όλες τις ανάγκες τους στον βωμό του κέρδους.

Από αυτές δε μπορεί να λείπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ και τα σωματεία τους μιας και οι ίδιες συνθήκες  και η ίδια πολιτική που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους και το νερό ως εμπόρευμα επικρατούν κι εδώ.

Αποκορύφωμα σ’ αυτή την πολιτική είναι πως ενώ ακόμα δεν έχουμε θάψει τους νεκρούς μας, η κυβέρνηση συνεχίζοντας με συνέπεια την διαχρονική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, κατέθεσε πολυνομοσχέδιο που προχωράει την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του νερού ένα βήμα παρακάτω.

Ως εδώ. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τώρα!! Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπόρευμα.

Συμμετέχουμε όλοι στην προσυγκέντρωση στο υπουργείο οικονομικών στις 10:30 πμ που αποφασισε ομόφωνα η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ 

Όλοι στην απεργία και στις συγκεντρώσεις! Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, έχουν αξία!
Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης ΣάκηςΧαρατσής Μανώλης

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ