Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Πρακτικές που προάγουν τον πολιτισμό;”

Αθήνα, 6.10.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρακτικές που προάγουν τον πολιτισμό;

Συναδέλφισσες, -οι

Ουδεμία έκπληξη μας προκαλούν οι πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν από τις παρατάξεις ΑΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ και ΕΣΚ (ΠΑΜΕ) για να προάγουν το πολιτιστικό συναίσθημα των εργαζομένων και να ελέγξουν «εντελώς δημοκρατικά» τις εκλογικές  διαδικασίες του πολιτιστικού κέντρου αποκλείοντας την έλευση της κάλπης από μαζικούς χώρους εργασίας.

Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων δεσμεύθηκαν  οι παρατάξεις να τηρηθεί το πρόγραμμα των προηγούμενων αρχαιρεσιών ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω covid-19 και να προχωρήσουμε με ομαλότητα στις εκλογικές διαδικασίες,.

Παρά τις δεσμεύσεις τους απέκλεισαν την ΣΥΜΜΑΧΙΑ από την 5μελή εφορευτική επιτροπή και προχώρησαν σε αποκλεισμό εργασιακών χώρων (Ακροκέραμος – που εξυπηρετούνται στις εκλογές περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι , Β τομέα Αποχέτευσης, Θριασίου κ.α.).

Επισημάνουμε ότι δεν έγινε εκλογή για την εφορευτική επιτροπή και ο επικεφαλής της ΑΚΕ μάζεψε τα ονόματα για να τα δώσει στη δικαστική αντιπρόσωπο ξεχνώντας όμως να δώσει το όνομα της εκπροσώπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ! Αντιλαμβάνεστε ότι ο επικεφαλής της ΑΚΕ στον Πολιτιστικό κ. Ρετουνιώτης δεν ήταν εγγυητής της διαδικασίας  όπως ισχυρίζονταν  και ο λόγος του δεν έχει πλέον καμία αξία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετέχουν μαζικά στην κάλπη και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για τον πολιτισμό.

Καταδικάζουμε τις πρακτικές συνδικαλιστών που δήθεν ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό αλλά στην ουσία συναλλάσσονται με τη Διοίκηση Σαχίνη εις βάρος των εργαζομένων με κατεξοχήν παράδειγμα την κατάπτυστη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Υ.Γ. Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά θα προσέλθουν στις κάλπες και δεν θα βγει την τελευταία στιγμή κάποιο χαρτί διορισμού τους και στο Πολιτιστικό Κέντρο από τη διοίκηση!

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ