Συνεργασία Ανατροπής Επιστημόνων: “Όνειδος για τη δημοκρατία”

0
196

Συνεργασία Ανατροπής Επιστημόνων ΕΥΔΑΠ

Όνειδος για τη δημοκρατία

Αθήνα, 09/07/2021

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε οι εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας ανέδειξαν τον συνδυασμό της Συνεργασίας Ανατροπής Επιστημόνων ΕΥΔΑΠ σε δεύτερη δύναμη.

Παρά την αντισυναδελφική συμπεριφορά, τους απρεπείς χαρακτηρισμούς και τις ύβρις που δεχτήκαμε κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, δεν παρασυρθήκαμε, δεν παρεκτραπήκαμε και προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα τέλος στις προσωπικές αντιπαραθέσεις γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε Επιστήμονες, τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε εκπροσώπους του Επιστημονικού Συλλόγου.

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου και ώρα 10:00 κληθήκαμε από τον πλειοψηφούντα σύμβουλο, συνάδελφο Κορλό, σε Διοικητικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την συγκρότηση σε σώμα.

Δεν είχε καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης της Δημοκρατικής προοδευτικής Συμμαχίας για την εκλογική αναμέτρηση, όπου μιλούσαν για ενότητα, για εκπροσώπηση όλων των μελών πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και παραταξιακές λογικές, για συναίνεση και παρόλα αυτά για μια ακόμα φορά είχαν το απίστευτο θράσος να μας εγκαλέσουν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά επειδή ζητήσαμε η εφορευτική επιτροπή να εφαρμόσει τον νόμο!!!

Η Δημοκρατία τους φυσικά όπως όλοι ξέρουμε, μένει μόνο στις ψευτοανακοινώσεις τους και από εκεί και πέρα ξεκινάει να λειτουργεί μόνο το συμφέρον και ο εαυτούλης!!!

Στο ΔΣ ο συνάδελφος Κορλός πρότεινε για Πρόεδρο τον εαυτό του, για Γραμματέα τον συνάδελφο Λυμπέρη, για Αντιπρόεδρο τον τέως Πρόεδρο συνάδελφο Κυρίτση και για ταμία την συνάδελφο Καριοφύλλη αφήνοντας εκτός Προεδρείου τους εκπροσώπους του συνδυασμού μας, γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα την θέληση των 70 συναδέλφων που μας τίμησαν με την ψήφο τους!!!

Αυτή είναι η Δημοκρατία τους !!!
Ντροπή !!!

Η αιτιολόγηση από πλευράς του ήταν ότι αφού τον αμφισβητούμε από Πρόεδρο της ΟΜΕ δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί μας. Για να συμπληρώσει ο απερχόμενος Πρόεδρος ότι αφού θεωρούμε ότι ο Σύλλογος ήταν απών το προηγούμενο διάστημα τότε μηδενίζουμε τα πάντα και δεν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Όταν κάποιος εκφράζει διαφορετική άποψη και δεν συμφωνεί μαζί τους, πρέπει να μπαίνει στο περιθώριο!!!

Αυτή είναι η Δημοκρατία τους !!!
Ντροπή!!!

Για τον συνάδελφο τον Κορλό είναι γνωστό σε όλους ότι είναι «λάτρης της καρέκλας!!!» Γι’ αυτό και τόσο καιρό ονειρεύεται ότι παραμένει Πρόεδρος στην ΟΜΕ. Τώρα εμμέσως πλην σαφώς αποδέχεται ότι δεν είναι Πρόεδρος της ΟΜΕ και βρήκε νέα καρέκλα να γαντζωθεί με το έτσι θέλω, αδιαφορώντας για την ψήφο των συναδέλφων !!! Γιατί δεν έγινε ποτέ ξανά στα χρονικά του Συνδικαλιστικού Κινήματος της ΕΥΔΑΠ Πρόεδρος της Ομοσπονδίας να θέλει να είναι και Πρόεδρος Συλλόγου, γιατί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας οφείλει και πρέπει να εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ.

Αλήθεια, τον απερχόμενο Πρόεδρο, αφού οι δύο θητείες του ήταν πετυχημένες και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών όπως είπε, γιατί τον «φάγανε»? Την πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις, λέει ο σοφός λαός μας!!!

Το έγκλημα κατά της Δημοκρατίας ήρθε να επιβεβαιώσει με την τοποθέτησή του ο συνάδελφος Λυμπέρης ο εκπρόσωπος του ΣΕΚΕΣ.

Ενόψει των εξελίξεων με την ΟΜΕ συμφώνησε και αποδέχτηκε την θέση του Γραμματέα γιατί έτσι θα είναι καλύτερη η συνεργασία. Άλλωστε η Δημοκρατία έτσι εκφράζεται, με την πλειοψηφία!!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Κάναμε ένα μεγάλο λάθος που σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας αναφέραμε το ΣΕΚΕΣ σαν ουρά της συμμαχίας.

Δεν είναι ουρά της συμμαχίας, είναι το αποπαίδι του ΣΥΡΙΖΑ – συμμαχίας που τελικά έγινε παραπαίδι για να συνεχίσει να έχει ρόλο!!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Οι εκλεγμένοι του συνδυασμού μας, σεβόμενοι απόλυτα το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών, σεβόμενοι την αναλογικότητα και πάνω από όλα σεβόμενοι την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, απέναντι σε αυτή την επαίσχυντη πρόταση για την συγκρότηση του Προεδρείου του Συλλόγου μας, αντιπροτείναμε για την θέση του Γραμματέα, η οποία δικαιωματικά ανήκει στον δεύτερο σε ψήφους συνδυασμό, τον επικεφαλής του συνδυασμού μας συνάδελφο Χατζησταυρίδη.

Δυστυχώς η πρότασή μας, η ψήφος των 70 συναδέλφων που θέλησαν να εκπροσωπηθούν μέσω ημών στο Προεδρείο του Συλλόγου μας πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Οι εκλεγμένοι με τον Συνδυασμό
Συνεργασία Ανατροπής Επιστημόνων ΕΥΔΑΠ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ