Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα 9 Ιουλίου 2021

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, που προέκυψε  από τις αρχαιρεσίες της 30ης  Ιουνίου, 1ης και 2ης Ιουλίου 2021 συγκροτήθηκε, στις 07-07-2021, σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    :Κορλός Ηλίας
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ            :Κυρίτσης Σπύρος
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       :Λυμπέρης Κωνσταντίνος
ΤΑΜΙΑΣ                          :Καριοφύλλη Παναγιώτα
ΜΕΛΗ                            :Δημούδης Βαγγέλης, Χατζησταυρίδης Χρήστος, Μυλωνά Παναγιώτα

 

Θέλουμε, κατ’ αρχήν, να σας ευχαριστήσουμε για τη μαζική συμμετοχή σας στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον σας για τα δρώμενα στον Επιστημονικό Σύλλογο.

Η σύνθεση του Προεδρείου έγινε με κριτήρια:

 • Tην απαίτηση άμεσης υπογραφής μιας αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα διασφαλίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, θα σέβεται και θα αναγνωρίζει τον κόπο που καταβάλουν οι εργαζόμενοι για τη διαρκή, ποιοτική και απρόσκοπτη υδροδότηση και αποχέτευση των κατοίκων του λεκανοπεδίου.
 • Tην απαίτηση άμεσης διεξαγωγής ενωτικού, δημοκρατικού και καταστατικού συνεδρίου στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ που θα άρει το αδιέξοδο στο συνδικάτο.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, μετά την συγκρότηση του σε σώμα, θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τη Διοίκηση, με κυρίαρχο αίτημα την άμεση υπογραφή ΕΣΣΕ σύμφωνα με τα ανωτέρω και την ικανοποίηση των ιδιαίτερων αιτημάτων των επιστημόνων της ΕΥΔΑΠ και συγκεκριμένα:

 • Την άρση αποκλεισμού των τεχνικών, θετικών και διοικητικοοικονομικών επιστημόνων από τη δυνατότητα διεκδίκησης θέσεων ευθύνης.
 • Την άρση της αδικίας προς τον διοικητικοοικονομικό κλάδο με κλιμάκωση του Δ/Ο επιδόματος αναλογικά με  το τεχνικό επίδομα.
 • Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των μεταταγμένων συναδέλφων αναλογικά με τις διατάξεις της συναφούς προϋπηρεσίας.
 • Η κατοχύρωση της απρόσκοπτης  και καθολικής πρόσβασης  όλων των   πολιτών στο πόσιμο νερό, καθώς οι υπηρεσίες Ύδρευσης- Αποχέτευσης είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
 • Η αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, από  την απόφαση της Κυβέρνησης να δοθεί μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιωτική διαχείριση το ΕΥΣ (Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα) της Αττικής, και των συνεπειών που θα έχει (απολύσεις εργαζομένων, αύξηση τιμολογίων, επιδείνωση ποιότητας νερού κλπ).
 • Η άμεση πιλοτική εφαρμογή της εργάσιμης εβδομάδας 30 ωρών, χωρίς μείωση αποδοχών στην ΕΥΔΑΠ.
 • Η διατήρηση της τεχνογνωσίας της Ε.ΥΔ.Α.Π, με την σταδιακή κατάργηση της εκχώρησης αντικειμένων  σε εργολάβους και εξωτερικούς συμβούλους.
 • Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενταγμένου στον κανονισμό προσωπικού της, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας που βρίσκεται σε οριακό επίπεδο επάρκειας προσωπικού.
 • Η διατήρηση του ΕΦΑΠΑΞ και η προάσπιση των κανονισμών Προσωπικού και Υγειονομικής Περίθαλψης.

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο θα κινηθεί με πνεύμα ενωτικό για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των μελών μας, των συμφερόντων όλων των εργαζομένων, των υδροδοτούμενων πολιτών και της Εταιρείας. Δεσμευόμαστε  να κινηθούμε  με αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε προσπάθεια που θα επιχειρήσει να επιδεινώσει τη θέση των μελών μας και να καταπατήσει τα δικαιώματα τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                    Κορλός Ηλίας                                              Λυμπέρης Κώστας

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ