Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Προοδευτική & Δημοκρατική Συμμαχία: “Eυχαριστούμε τους συναδέλφους που μας ανέδειξαν 1η δύναμη για μία ακόμη φορά”

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αθήνα 8/7/2021

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ως υποψήφιοι του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»,  σας ευχαριστούμε  που συμμετείχατε μαζικά στις  αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, σε ποσοστό  81%, αποδεικνύοντας περίτρανα το μεγάλο ενδιαφέρον  σας για τα τεκταινόμενα στον Σύλλογο.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν, μας τίμησαν και μας ανέδειξαν με την ψήφο τους 1η δύναμη για μία ακόμη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο  και στην Ομοσπονδία ανεβάζοντας τα ποσοστά του συνδυασμού μας.

Ειδικότερα ο συνδυασμός μας αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο  με 3 έδρες, αυξάνοντας το ποσοστό του από 41,2%  σε 44,7 %, όσο και στην  Ομοσπονδία με 4 έδρες αντίστοιχα αυξάνοντας το ποσοστό του από 40% σε 44,7 %.

Οι προτεραιότητες του συνδυασμού στη νέα θητεία είναι:

  • Η άμεση υπογραφή ΣΣΕ, με τη συμμετοχή των δύο Επιστημονικών Συλλόγων  στις διαπραγματεύσεις, με στόχο τη βελτίωση των θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων μας και όχι την υπογραφή των ήδη δρομολογημένων κεκτημένων από τις προηγούμενες ΣΣΕ που προωθεί η Διοίκηση με τη διορισμένη ΟΜΕ
  • Η διατήρηση του ΕΦΑΠΑΞ και η προάσπιση των Κανονισμών Προσωπικού και Υγειονομικής Περίθαλψης
  • Η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ της Αθήνας μέσω ευρύτερων συμμαχιών με Περιφέρειες, Δήμους, Κινήματα  Nερού  κ.α
  • Η επαναφορά του ποσοστού των  μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο
  • Η ενότητα, και όχι η διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσω ενός δημοκρατικού καταστατικού συνεδρίου.
  • Η διατήρηση της τεχνογνωσίας της Ε.ΥΔ.Α.Π με την σταδιακή κατάργηση της εκχώρησης αντικειμένων  σε εργολάβους και εξωτερικούς συμβούλους.
  • Οι προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, ενταγμένων στον Κανονισμό Προσωπικού, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας που βρίσκεται σε οριακό επίπεδο επάρκειας προσωπικού.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες  των συνάδελφων με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον όλων των μελών, πέρα  από μικροκομματικές σκοπιμότητες και παραταξιακές λογικές.

Ο Σύλλογος αφενός χρειάζεται δυναμική εκπροσώπηση και όχι στείρες αντιπαραθέσεις  και αφετέρου εκπροσώπους με  σοβαρότητα και γνώσεις, οι οποίοι να διακατέχονται από πνεύμα συναίνεσης για την ανάδειξη και επίλυση  όλων των  σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τόσο τα μέλη του όσο και την Εταιρεία γενικότερα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια  σε όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για τον άψογο τρόπο που διενεργήθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου.

Μοναδική παραφωνία και μελανό σημείο στην όλη  εκλογική διαδικασία, η αντιδημοκρατική στάση υποψηφίου του συνδυασμού «Συνεργασία Ανατροπής Επιστημόνων» που δεν επέτρεψε σε συνάδελφο, ερχόμενο από επαρχία, να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα παρόλο που είχε ειδοποιήσει πριν κλείσουν οι κάλπες ότι θα προσέλθει να ψηφίσει με οριακή καθυστέρηση.

Ευχόμαστε το περιστατικό να είναι μεμονωμένο, να επικρατήσει σύνεση και να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα για το καλό του Συλλόγου μας.

Οι υποψήφιοι  του συνδυασμού

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ