Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Σύστημα αφαλάτωσης στην Σκύρο για πόσιμο νερό

Εγκρίθηκε το έργο με τίτλο “Εγκατάσταση δυο φορητών μονάδων αφαλάτωσης υφάλμυρο ύδατος τύπου αντίστροφης ώσμωσης (R.O.) παραγωγής 2.000κμ/ημέρα,από την περιοχή Αναβάλσα Σκύρου” .

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα 861.000,00€ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Υποδομές Μεταφορών ,Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 του άξονα προτεραιότητας 14 που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με τίτλο “Εφαρμογή Συστημάτων αφαλάτωσης για την ικανοποίηση αναγκών σε νησιωτικές ή παράκτιες περιοχές με ειδικές τοπικές και κλιματικές συνθήκες, καθώς και σε νησιά-τουριστικούς πόλους με υψηλό κόστος μεταφοράς νερού”.

Το έργο υπολογίζεται να έχει χρόνο κατασκευής τους έξι μήνες. Η μονάδα και τα συνοδά έργα θα εγκατασταθούν στην θέση “Παλιαμπελας” του Δήμου Σκύρου, όπου το νερό θα συλλέγεται από την πηγή “Αναβάλσα”, θα οδηγείται στην δεξαμενή αποθήκευσης στο αντλιοστάσιο του “Παλιαμπελά”, από εκεί θα κατευθύνεται προς την δεξαμενή προκαθίζησης και τελικά θα φθάνει στην μονάδα αφαλάτωσης.

Η σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα πραγματοποιηθεί σε όμορη εγκατάσταση του κεντρικού αντλιοστασίου και θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή νερού κατάλληλου προς πόση.

Το εν λόγω έργο είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δήμου Σκύρου ,καθώς προορίζεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αφού θα τους παράσχει κατάλληλο πόσιμο νερό «στις βρύσες» τους και θα τους απαλλάξει έτσι από το επιπλέον μεγάλο έξοδο της αγοράς εμφιαλωμένου ύδατος-μέτρο στο οποίο καταφεύγουν αρκετοί εξ’αυτών έως σήμερα προκείμενου να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε πόσιμο νερό, αλλά και θα προστατεύσει το δίκτυο ύδρευσης και τις εγκαταστάσεις των σπιτιών οι οποίες υφίστανται συνεχείς φθορές από το βαρύ σε άλατα υπάρχον νερό του δικτύου.

πηγή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ