Την Δευτέρα 2/1/17 συζητείται η προσφυγή κατά της Γ.Σ. των μετόχων της ΕΥΔΑΠ για το έκτακτο μέρισμα των 40 εκ.

0
197

Εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ και ο δικηγόρος τους βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια, στην πρώην σχολή Ευελπίδων για την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, που είχε πραγματοποιηθεί στις 23-12-2016 στο χρηματιστήριο Αθηνών, για τη διανομή έκτακτου μερίσματος 40.000.000 Ευρώ στους μετόχους.

Ο πρόεδρος Πρωτοδικών θεώρησε λογικό το αίτημα να συζητηθεί στο δικαστήριο, η έκδοση προσωρινής διαταγής, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών και όρισε ως πρώτη δίκη του 2017, την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, στις 9:00 π.μ., στο κτίριο 5, της πρώην σχολής Ευελπίδων την 1η δίκη για το Νερό.

Έμμετρη(!) η πρώτη απάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων:

“Τι κι αν κάνει και χιονιά
τίποτα δε μας σταματά.
Κοινωνία κι εργαζόμενοι
παλεύουν δυνατά
και σώζουν τα δημόσια νερά”

Σε δηλώσεις τους στο sekes-eydap.gr αναφέρουν:

“Είπαμε, το κάνουμε και θα το κάνουμε. Σε κάθε απόπειρα οποιουδήποτε (τρόικα, «θεσμών», κυβέρνησης, διοίκησης, ιδιωτικών συμφερόντων) ενάντια στο δημόσιο νερό, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, ενάντια στο δικαίωμα της κοινωνίας σε φθηνό, ποιοτικό και επαρκές νερό, ενάντια στα εργατικά συμφέροντα θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Δε θα αφήσουμε δυνατότητα, τρόπο, χρόνο ανεκμετάλλευτο υπέρ του δημόσιου νερού. Το νερό δε θα ιδιωτικοποιηθεί. Οι πολίτες της Αττικής δε θα στερηθούν την πρόσβαση στο πόσιμο νερό. Η ΕΥΔΑΠ δε θα περάσει στο Υπερταμείο.

Το επόμενο ραντεβού για όλες τις δυνάμεις του κινήματος του δημόσιου νερού (εργαζόμενοι, φορείς, συλλογικότητες κοινωνία των πολιτών) είναι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, στις 8:30 π.μ., στο κτίριο 5, της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Καλούμε όλους να είναι εκεί.  Καλούμε την ΟΜΕ, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν υπέρ του δίκαιου αιτήματός μας” 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ