Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κατά του ΣΔΙΤ για την παραχώρηση του ΕΥΣ

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας πήρε την παρακάτω απόφαση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ τα οποία είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση.

Τα κυβερνητικά σχέδια αφορούν στην προετοιμασία προκήρυξης Διεθνούς Διαγωνισμού για τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα του λεκανοπεδίου, εμπλέκοντας ιδιωτικά συμφέροντα στην ποιότητα και στην τιμή του νερού για τους πολίτες.

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεση μας απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη, καθώς καμία ιδιωτική εταιρεία είτε απευθείας είτε μέσω συμπράξεων, δεν μπορεί να έχει στην ιδιοκτησία της δικαιώματα χρήσης των υδάτινων πόρων που αποτελούν φυσικό αγαθό και μάλιστα απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση ανθρώπων.

Είναι φανερό ότι το επόμενο βήμα μιας τέτοιας εξέλιξης είναι η ιδιωτικοποίηση του ίδιου του νερού, το οποίο ως συλλογικό αγαθό δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κερδοσκοπίας. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα όποια σχέδια άμεσης ή συγκαλυμμένης ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του νερού και να διασφαλίσει τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, η οποία ως δημόσιος οργανισμός θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της διαχείρισης των υδάτινων πόρων

ΠΗΓΗ: ekfrasi.net

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ