Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνου στηρίζει την καμπάνια του SaveGreekWater !

Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνου, ανοίγει τις πόρτες του σε χιλιάδες κινηματογραφόφιλους από την Ιταλία και από τον διεθνή χώρο, φιλοξενώντας παράλληλα τα 6 σποτ της καμπάνιας του SaveGreekWater προβάλλλοντάς τα ανάμεσα στις προβολές, στο διάστημα 4-14 Σεπτεμβρίου.

Αυτή την χρονιά, το Φεστιβάλ του Μιλάνου αναγνωρίζει το νερό ως « ένα βασικό αγαθό για την ζωή στον πλανήτη» και δημιούργησε ένα διαγωνιστικό τμήμα για ταινίες μικρού μήκους με τίτλο “THE 400 SIPS”.
Παρόλη τη νίκη μέσω του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ και την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τους διαγωνισμούς πώλησης, πιστεύουμε ότι, μακροπρόθεσμα, η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των συλλογικών αγαθών όπως το νερό, μπορεί να κερδηθεί μόνο μέσω ενός συνδυασμού συλλογικής προσπάθειας από πρωτοβουλίες πολιτών, νομικών κινήσεων και διεθνούς αλληλεγγύης. Ενώ λοιπόν, αγκαλιάζουμε αυτή τη νίκη ως ένα βήμα για την προστασία του νερού στην Ευρώπη, ξέρουμε ότι ακόμη βρίσκεται υπό απειλή μμέσω των συμφωνιών εμπορίου TTIP και TISA και άλλων σχεδίων. Είμαστε λοιπόν ευγνώμονες  στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνου, που μας δίνει την ευκαιρία να ακουστούμε σε ένα μεγαλύτερο κοινό, εκτός συνόρων.


Τα σποτ της καμπάνιας του SaveGreekWater που θα παιχτούν κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, γυρίστηκαν χάρη στην συλλογική και εθελοντική προσπάθεια 250 επαγγελματιών του χώρου του σινεμά, της τηλεόρασης και του θεάτρου από όλους τους πολιτικούς χώρους αλλά και έξω από αυτούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί κανείς να δει και τα 6 σποτ (υπότιτλοι σε 6 γλώσσες):https://www.youtube.com/playlist?list=PLWdws607QVorgYPW8s0iRYbzd8xHMG8se
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μιλάνου: www.milanofilmfestival.it/mff2014.php
http://www.savegreekwater.org/?p=4307

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ