Το Σαββατοκύριακο 12-14/10 το σωματείο μας προσκλήθηκε διοργανώσεις  στο Βελιγράδι και στο Όσλο.

Στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του Ευρωπαϊκού Κινήματος Νερού (EWM), μια δικτύωση συλλογικοτήτων κατά της ιδιωτικοποίησης στην οποία το σωματείο μας είναι μέλος εδώ και χρόνια.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από Ισπανία, Πορτογαλία, Σερβία, Κροατία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελλάδα, Μ.Βρετανία, Βουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη ενώ από την Ελλάδα συμμετείχε και εκπρόσωπος του ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ.

Συζητήθηκαν περιπτώσεις αγώνων κατά της  ιδιωτικοποίησης στα Βαλκάνια, περιβαλλοντολογικά προβλήματα της περιοχής, έγινε ενημέρωση από τα μέλη της δικτύωσης για τα τοπικά τους θέματα, ενώ η ψήφιση της αναδιατύπωσης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το Νερό (DWD) αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα μιας και ήταν προς ψήφιση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του ευρωκοινοβουλίου (θα ακολουθήσει ανάρτηση ειδικά για αυτό το θέμα). Συζητήθηκαν οι στρατηγικές πάνω στην προώθηση του Ανθρώπινου Δικαιώματος στο Νερό (Right2water) μέσω της αναδιατύπωσης της Οδηγίας καθώς και οι τρόποι πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο Όσλο κληθήκαμε να συμμετέχουμε σε δύο εκδηλώσεις: σε ένα συνέδριο για την παγκοσμιοποίηση  όπου αναλύσαμε την κατάσταση στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και πως αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από τις πολιτικές των μνημονίων και του ευρώ.

Επίσης σε  μια εκδήλωση με τίτλο “Τελείωσε η Κρίση στην Ελλάδα;

  • Η Ελλάδα ως το πείραμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών
  • Η πολιτική του Σύριζα, η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα
  • Η κατάσταση στην αγορά εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις, το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η οποία διοργανώθηκε από την LO την μεγαλύτερη συνομοσπονδία εργαζομένων στη Νορβηγία.

Δώσαμε μια πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ως προς τις σχέσεις εργασίας, την ανεργία, τον ρόλο των συνδικάτων, τις δράσεις του σωματείου μας κατά της ιδιωτικοποίησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ