Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ινδία: Αίμα για το νερό

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια κάτοικοι του Νέου Δελχί παραμένουν χωρίς νερό παρά την αιματηρή επιχείρηση του ινδικού στρατού -τουλάχιστον 19 νεκροί – για την απομάκρυνση διαδηλωτών που είχαν καταλάβει το βασικό κέντρο υδροδότησης της πρωτεύουσας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

delhi-1 [03]

Αξιωματούχοι της ινδικής εταιρείας ύδρευσης δήλωσαν στο BBC ότι θα χρειαστούν “τρεις με τέσσερις μέρες” για την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης. Την Κυριακή, ο ινδικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του καναλιού που χρησιμοποιείται για την υδροδότηση του μεγαλύτερου μέρους του Νέου Δελχί και το οποίο είχε καταληφθεί από διαδηλωτές της αγροτικής κάστας Τζατ.

Η κρίση ξεκίνησε από διαδηλώσεις στη γειτονική περιφέρεια Χαριάνα και κλιμακώθηκε με φονική βία μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς τουλάχιστον 19 από τους καταληψίες έπεσαν νεκροί από πυρά στρατιωτών. Χιλιάδες μέλη της κάστας Τζατ είχαν ξεκινήσει εδώ και μέρες διαδηλώσεις ζητώντας υποστήριξη από το κράτος με επιδόματα και μεγαλύτερη πρόσβαση σε θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα.

delhi-3 [02]

Τα μέλη της κάστας διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Η κάστα Τζατ αποτελεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού της περιφέρειας Χαριάνα. Τα περισσότερα μέλη της είναι αγρότες, η οικονομική κατάσταση των οποίων έχει επιδεινωθεί καθώς ο οικογενειακός αγροτικός κλήρος εξακολουθεί να συρρικνώνεται, ενώ η ξηρασία των δύο τελευταίων ετών έχει πλήξει τις σοδειές.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ