Ανακοίνωση ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ για τις εκλογές στο Σύλλογο Επιστημονικού Προσωπικού

Δημοσιεύτηκε στις:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ  -ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ 

Αθήνα, 01.06.2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία τόσο για την Εταιρεία μας, όσο και για τους συναδέλφους μας, οι οποίοι διασύρονται χωρίς κανένα λόγο, καλούμαστε να εκλέξουμε, στις εκλογές του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, αυτούς οι οποίοι με σθένος και αποφασιστικότητα θα μας εκπροσωπήσουν.

Υπό το βάρος των επερχόμενων αλλαγών που θα επιφέρει η έλευση του Υπερταμείου αλλά και εν μέσω μιας στοχοποιημένης και αδικαιολόγητης επίθεσης κατά των 54 συναδέλφων μας, προσερχόμαστε στις κάλπες για να αποφασίσουμε σε ποιους θα παραδώσουμε την σκυτάλη των διεκδικήσεων και των δικαιωμάτων μας.
Με τη Διοίκηση να κωλυσιεργεί ως προς τη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για την ηθική αλλά και νομική διασφάλιση των 54 συναδέλφων και χωρίς υπογραφή ακόμα για τη ΣΣΕ, αυτές οι εκλογές έχουν αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη βαρύτητα από οποιεσδήποτε στο παρελθόν.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων, με υπευθυνότητα, ήθος και ακεραιότητα, συμμετέχει στις εκλογές του Συλλόγου μας, έχοντας ως μοναδικό της στόχο, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των μελών του Συλλόγου και την προάσπιση και διασφάλιση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων των εργαζομένων. Θέλουμε η ΕΥΔΑΠ να παραμείνει στην κορυφή ως η καλύτερη Εταιρεία παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ευρώπη και γνωρίζουμε καλά ότι αυτό εξαρτάται πρώτα και πάνω από όλα, από το άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της.

Με καθαρό λόγο, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, συμμαχίες και κενές υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επομένη των εκλογών, η Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων, θέλει για μία ακόμη φορά να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων, για αυτό και σας καλεί όλους να συμπορευτείτε μαζί της και να μας εμπιστευτείτε.

Πρώτες μας διεκδικήσεις θα είναι η άμεση και αμετάκλητη δικαίωση των 54, που η Διοίκηση και οι φιλικά προς αυτήν προσκείμενες παρατάξεις, προσπαθούν να διασύρουν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Παράλληλα είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση υπογραφή της ΣΣΕ, που θα διασφαλίζει την αξιοπρεπή και κυρίως δίκαιη εργασιακή σχέση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων με την Εταιρεία. Ταυτόχρονα θα παλέψουμε μέχρι τέλους κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της παράνομης εκχώρησης των μετοχών της στο Υπερταμείο.

Σας καλούμε λοιπόν να ενωθείτε για να φέρουμε μαζί την αλλαγή που όλοι θέλουμε. Την αλλαγή προς την αξιοκρατία, τη δικαίωση, την εξασφάλιση και την πρόοδο.
Ειδικότερα τα στελέχη μας που συμμετείχαν στο Σύλλογο μέχρι και σήμερα, είχαν ενεργητική συμμετοχή και αυτά σε όλες τις δράσεις και τις κατακτήσεις του Συλλόγου καθώς συμμετείχαν ενεργά στη διόρθωση και στον εξορθολογισμό των αρχικών περικοπών του νόμου 4024/2011. Συνέβαλαν και αυτά στη διατήρηση του θεσμού του Αναπληρωτή Διευθυντή με την ενεργητική τους παρουσία σε όλες τις συναντήσεις. Με δική τους επιμονή επεκτάθηκε το ομαδικό ασφαλιστήριο από τα 18 στα 25 έτη και για τα τέκνα των εργαζομένων όπως επίσης τοποθετήθηκαν με σθένος σε ότι αφορά την αποφυγή θέσεων ευθύνης σε υπαλλήλους Μέσης Εκπαίδευσης. Και τέλος, με την δική τους σθεναρή στάση συνεχίστηκε η κοινωνική δράση του Συλλόγου.

Στη χθεσινή παράσταση, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, παρουσία της πλειοψηφίας του ΔΣ του Επιστημονικού Συλλόγου αλλά και με αισθητή την απουσία των εκπροσώπων του ΣΕΚΕΣ, συζητήθηκε το αίτημα του Συλλόγου για αποστολή κειμένου στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με το θέμα των Συμβάσεων Ψηφιοποίησης. Η Διοίκηση πρότεινε επαναδιατύπωση του αιτήματος με αποτύπωση κάποιων λεκτικών διορθώσεων ή διαζευτικά τη σύνταξη επιστολής από τον Διευθύνοντα και τον Πρόεδρο προς το Σώμα στα πλαίσια του αιτήματος που παρεδόθη χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας από το Σύλλογο. Αξιοσημείωτη θεωρούμε την αδιαπραγμάτευτα αρνητική στάση κάθε πρότασης του Επιστημονικού Συλλόγου από τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου.
Ο Σύλλογος έχει ανάγκη την συναίνεση, το ομαδικό πνεύμα και την ενεργή συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια μιας ενωτικής εκπροσώπησης.

Ψηφίζουμε Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων για ένα Σύλλογο με ισχυρή παρουσία και ουσιαστικό έργο! Οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο μας, μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των μελών

Οι υποψήφιοι για το συνδυασμό μας:

Για το ΔΣ, ΟΜΕ, ΕΚΑ

· ΓΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Τριανταφύλλου
· ΓΙΑΛΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ του Γεωργίου
· ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου
· ΚΟΤΣΑΛΗ ΕΥΔΟΞΙΑ του Βασιλείου
· ΜΠΡΟΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Κωνσταντίνου
· ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Ξενοφώντος
· ΝΟΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Σωτηρίου
· ΡΟΝΤΗΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Γεωργίου
· ΧΑΝΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ του Κυριάκου
· ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Βασιλείου

Για την Ελεγκτική Επιτροπή
· ΒΡΟΥΒΑ ΠΑΛΛΑ ΣΟΦΙΑ του Ιωάννη

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here