ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 Μαΐου 2017

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ

Συναδέρφισσες – Συνάδερφοι

Το τελευταίο 35ο συνέδριο της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ τον Οκτώβρη του 2016, πραγματοποιήθηκε κατά κοινή ομολογία σε ένα πνεύμα συναίνεσης. Πολλοί πίστεψαν ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις θα είχαν επιτέλους συνειδητοποιήσει ό,τι τα διαχρονικά προβλήματα και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε, απαιτούν ευρύτερη διαπαραταξιακή συνεννόηση.

Δυστυχώς λίγους μήνες μετά δικαιώνονται οι πλέον απαισιόδοξοι. Η συναίνεση και η συνεννόηση όπως εκφράστηκε ήταν τουλάχιστον συγκυριακή και υποκριτική

Η συνδικαλιστική αντιπαράθεση σήμερα στην ΕΥΔΑΠ γίνεται με όρους επαρχιακού καφενείου του 80, χωρίς κανένα ιδεολογικό χαρακτήρα και περιορίζεται σε βεντέτες των “γνωστών” και “ισόβιων” παραγόντων με στόχο την συνδικαλιστική προσωπική επιβίωση και μακροημέρευση.

Έφτασε στο σημείο μια συγκυριακή πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΜΕ, να ψηφίσει την πραγματοποίηση του 36ο εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου εν μέσω εκλογών για κοινωνικοποίηση και ΕΥΑΕ.

Πρόκειται για ουσιαστική απαξίωση και περιφρόνηση του θεσμού και το κάνουν δυστυχώς συνειδητά. Τους ενδιαφέρουν μόνο οι καρέκλες και τα οφίτσια και για να τα πετύχουν κινούνται και παζαρεύουν μόνο στο παρασκήνιο.

Αδιαφορούν προκλητικά για τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εκπροσώπους τους και οδηγούν μαθηματικά στην απαξίωση της συνδικαλιστικής δράσης στα μάτια των εργαζομένων και της κοινωνίας που μας παρακολουθεί.

Η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση προτάσσει πάντα το «Εμείς οι εργαζόμενοι». Βάζει μπροστά την σύγκλιση και όχι την απόκλιση, την ενότητα και όχι την διαίρεση με μόνη επιδίωξη την πραγματικά δημόσια και κοινωνική ΕΥΔΑΠ αλλά και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συνάδελφοι σας θυμίζουμε:

1. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν 5ετη!!! θητεία.

2. Το νέο ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ θα διαπραγματευτεί και θα υπογράψει τη νέα συλλογική σύμβαση.

3. Η ΕΥΑΕ είναι μια κατάκτηση των εργαζομένων και ασχολείται με την ασφάλεια και την υγιεινή της εργασίας.

Οι επερχόμενες καταστάσεις είναι πολύ κρίσιμες για την εταιρεία και το εργασιακό μας μέλλον για να χαρίσουμε πάλι την διαχείρισή τους στους γνωστούς παράγοντες που υποκλέπτουν την στήριξή μας και την διαχειρίζονται σύμφωνα με την προσωπική τους ατζέντα.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ πλέον αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια και πρέπει:

Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς και στις γνωστές νοσηρές πρακτικές τους.

Να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας

Να υπερασπιστούμε όλοι σθεναρά, με όλες μας τις δυνάμεις, τα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας και μια προοπτική για εμάς και τα παιδιά μας.

Η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση καλεί όλους τους συναδέλφους μαζί με όλες τις υγιείς σοσιαλιστικές, αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, να δημιουργήσουμε τώρα μια μεγάλη συμμαχία με ξεκάθαρο διεκδικητικό και αγωνιστικό χαρακτήρα απέναντι στην ανάθεση και τον παραγοντισμό παραμερίζοντας προσωπικές και μικροπολιτικές διαφορές και φιλοδοξίες.

Με καθαρότητα θέσεων, υπεύθυνα, με ειλικρίνεια, με αλληλεγγύη και συναδελφικότητα να συνδιαμορφώσουμε προτάσεις και σχέδια αγωνιστικής και μαχητικής εκπροσώπησης όλων των εργαζομένων.

Η γραμματεία Ρ.Α.Κ. – ΕΥΔΑΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ