Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Είμαστε στο “εμείς”, όχι στο “εγώ”

του Κώστα Αποστόλου, μέλος του ΣΕΚΕΣ, μέλος της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ


Συναδέλφισσες συνάδελφοι ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων  για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΕ, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων για το μέλλον και την υπόσταση της ΕΥΔΑΠ, εμβρόντητοι, έχουμε γίνει όλοι μας αποδέκτες τον τελευταίο καιρό μιας απίστευτης αντιπαράθεσης αίσχιστου είδους, πρωτοφανούς στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, μεταξύ πάλε ποτέ ομοστεγαζόμενων παραταξιακά συνδικαλιστών, χωρίς να αναδεικνύεται καμία ιδεολογική διαφορά μεταξύ τους, παρά μόνο ιδιοτελείς προσωπικοί πόθοι και λυσσαλέος αγώνας επικράτησης την επόμενη ημέρα στις εσωκομματικές τους αντιπαραθέσεις.

Φαινόμενα νοσηρά που δυστυχώς τις συνέπειες θα τις υποστούν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι, ενώ οι νοσταλγοί και οι εμπνευστές μιας άλλης, ιδιωτικοποιημένης ΕΥΔΑΠ τρίβουν τα χέρια τους.

Την  πιο κρίσιμη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουμε μια γροθιά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα αρπακτικά γεράκια του νεοφιλελευθερισμού και τους εντολοδόχους τους, κάποιοι «τυχαίο??» θυμήθηκαν να βγάλουν τα κουμπούρια και να λύσουν τα εσωκομματικά τους αφήνοντας ορθάνοιχτες τις κερκόπορτες!

Την ίδια ώρα  κάποιοι άλλοι που διατείνονται ότι εκφράζουν το νέο, το άφθαρτο, προερχόμενοι μάλλον από παρθενογένεση, αφού πρώτα αποσπάστηκαν από την μητέρα παράταξη  μιας και μάλλον δεν τους έβγαιναν τα κουκιά για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, με τις ευλογίες και εγγυήσεις κάποιων, (άραγε ποιών;), και το συγχωροχάρτι και την ασθμαίνουσα υποστήριξη κάποιων που βρίσκονται σε κρίση ιδεολογικής ταυτότητας με ενδείξεις πανικού, μη μπορώντας να ορθώσουν το ανάστημά τους σε εντολές κάποιων, (άραγε ποιών;), δημιούργησαν εκτός των άλλων βαρύγδουπων συνοδευτικών τίτλων, ένα “ακηδεμόνευτο” και “ριζοσπαστικό” κίνημα. Καλό το ανέκδοτο αλλά προτιμούμε το άλλο με τον Τοτό. Αν μη τι άλλο μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μέσα σ’ αυτό το γκρίζο και απογοητευτικό τοπίο της παρακμής, της απαξίωσης και της ιδιοτέλειας ευτυχώς υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, κάτι διαφορετικό.

Μια συλλογικότητα που σε πείσμα των καιρών εξακολουθεί να πιστεύει στην δύναμη του “εμείς” και όχι στην υπεροψία του “εγώ”.

Αταλάντευτη σε αρχές και θέσεις, απεγκλωβισμένη από κομματικές εξαρτήσεις και καιροσκοπισμούς, με μία μόνο κακιά συνήθεια. Θέλει να κοιτάζει τους συνάδελφους στα μάτια χωρίς να ντρέπεται.

Απαρτίζεται από συνάδελφους του διπλανού γραφείου, του πεδίου, της μαχόμενης εργασίας. Χωρίς συνδικαλιστικές άδειες που χρησιμοποιούνται για καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς κρυφή πληρωμή των κανονικών τους αδειών τους, χωρίς κρυφά χιλιόευρα σε βάρος των διεκδικήσεων, χωρίς αγωγές για διαφυγόντα κέρδη από συνδικαλιστική ενασχόληση, χωρίς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, χωρίς αρχηγούς και πληβείους.

Με αδιαπραγμάτευτο ήθος, με αταλάντευτη διεκδίκηση αρχών και θέσεων, με αμεσοδημοκρατία στην λήψη των αποφάσεων, αλλά προπάντων οπαδοί του δίκαιου των εργαζομένων, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και του σεβασμού της νοημοσύνης των συναδέλφων.

Αμετακίνητοι και αποφασισμένοι μέχρι εσχάτων για την διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, σε συμμαχία με την κοινωνία για την διασφάλιση της πρόσβασης στο νερό σε όλους, χωρίς να αποτελεί εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.

Έχουμε δημιουργήσει με τις καθημερινές παρεμβάσεις και συμμετοχές  μας συμμαχίες με συλλογικότητες και συνδικάτα που παλεύουν για το δημόσιο νερό.

Έχουμε κερδίσει την αναγνώριση και τον σεβασμό όχι πλέον μόνο σε Ελλαδικό, όχι μόνο σε Πανευρωπαϊκό, αλλά σε Παγκόσμιο επίπεδο. Οι προσκλήσεις για συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν το νερό είναι πλέον απανωτές και τείνουν να γίνουν μη διαχειρίσιμες.

Έχουμε δημιουργήσει και συντηρούμε ένα site για το νερό, διεθνώς αναγνωρισμένο που με το μεράκι και την θυσία των συντρόφων που το διαχειρίζονται και ενημερώνουν έχει φτάσει να συγκαταλέγεται στα καλύτερα παγκοσμίως και μάλιστα με ελάχιστο κόστος συντήρησης, σε αντιδιαστολή με άλλα sites εντός ΕΥΔΑΠ που έχουν κοστίσει χιλιάδες ευρώ και μάλιστα από δικά μας χρήματα….

Αυτή λοιπόν συνάδελφοι είναι η συλλογικότητα του ΣΕΚΕΣ χωρίς αστερίσκους και υπόγειες διαδρομές. Σ΄ αυτήν την συλλογικότητα έχω την τιμή να είμαι μέλος κι εγώ κι αισθάνομαι πολύ υπερήφανος και τυχερός.

Για τους πάρα πάνω λόγους,  συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας καλώ να κάνετε την υπέρβαση, να γυρίσετε την πλάτη στους εκφραστές της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, σ’ αυτούς που σας θεωρούν προσβλητικά δεδομένους, απαλλαγείτε από την φορτική πίεση που δέχεστε μέχρι να σας υφαρπάξουν την ψήφο, συστρατευτείτε μαζί μας και στηρίξτε τα ψηφοδέλτια του ΣΕΚΕΣ με την σιγουριά πως δεν θα αισθανθείτε ποτέ προδομένοι.

Όλοι μαζί μπορούμε να αναστρέψουμε την δρομολογούμενη πορεία φτάνει να το πιστέψουμε και να αγωνιστούμε γι αυτό.

Χαμένες μάχες είναι μόνο αυτές που δεν δίνονται.

Οι από μηχανής θεοί υπάρχουν μόνο στις  τραγωδίες, οι Θερμοπύλες φυλάσσονται με αγώνες και θυσίες.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ