Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Η Διοίκηση επιμένει να συμπεριφέρεται με υπεροπτικό και απαξιωτικό τρόπο προς όλους τους εργαζόμενους και το ΔΣ”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

24 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Διοίκηση επιμένει να συμπεριφέρεται με υπεροπτικό και απαξιωτικό τρόπο προς όλους τους εργαζόμενους και το ΔΣ. Χωρίς να έχει αποστείλει τα πορίσματα των συμβουλευτικών εταιρειών, αποφάσισε να παρουσιάσει στο ΔΣ τα 3 από τα 5 από αυτά και συγκεκριμένα αυτά που αφορούν τις οικονομικές υπηρεσίες, τα πληροφοριακά συστήματα και τις διαδικασίες προμηθειών.

Το «καυτό» πόρισμα που αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, μέρος του οποίου κάποιοι ήδη έχουν διαρρεύσει, καθώς και αυτό για την ταυτοποίηση πελατών, είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στο ΔΣ στις 4 Μαρτίου, όπως είχαν ενημερώσει οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες μία μέρα πριν από την τελευταία Συνεδρίαση του ΔΣ, και βέβαια η μετάθεση τους ουδεμία σχέση έχει με τα λεγόμενα της ΟΜΕ, όπου κάποιοι θέλουν για μια ακόμη φορά να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα.

Το λυπηρό είναι ότι μετά την παρουσίαση στο ΔΣ, γίνεται φανερό ότι η Διοίκηση προτίθεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι στους συμβούλους και αν χρειαστεί να φέρει και στελέχη εκτός εταιρείας για να εφαρμόσουν τα ευρήματα κατά γράμμα. Να τονίσουμε ότι η όλη διαδικασία έχει σημαντικά κενά και παραλείψεις, αφού δεν έχει υπογραφεί σύμβαση με τις συμβουλευτικές εταιρείες για τις υπηρεσίες τους και δεν έχει καν οριστεί επιτροπή για να παραλάβει το έργο τους. 

Καλό θα ήταν λοιπόν η Διοίκηση αντί να δυσφημίζει την εταιρεία και τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι παρέλαβε μια εταιρεία σαθρή, να τηρεί πρώτα όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Φυσικά και αναρωτιόμαστε εφόσον θεωρούν την εταιρεία σαθρή και προβληματική, γιατί σπαταλούν τα χρήματα της για να αυξήσουν τους μισθούς τους;

Ήδη από την πρώτη στιγμή ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ., καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα και εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του σε αυτό, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν. Οι σύμβουλοι δεν χρειάζονται στην εταιρεία και είναι απαράδεκτο να δαπανάται παραπάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, για πορίσματα και έργα βελτιστοποίησης.

Τα στελέχη της εταιρείας έχουν αποδείξει διαχρονικά τις ικανότητες και το έργο τους και εργάζονται ακατάπαυστα για να φτάσουν την ΕΥΔΑΠ στην κορυφή. Εξάλλου η Διοίκηση δεν έχει να επιδείξει καμία απολύτως ουσιαστική λύση σε κανένα ζήτημα μέχρι στιγμής, αφού εκκρεμούν όλα (σύμβαση με το δημόσιο, Ψυττάλεια κλπ) και το μόνο που φρόντισε να τελειώσει στα γρήγορα ήταν οι αυξήσεις της.

Το μόνο που έχουν προσφέρει οι σύμβουλοι στην εταιρεία, είναι μία μελέτη που αύξησε κατακόρυφα τους μισθούς αυτών που τους προσέλαβαν. Όλοι λοιπόν καταλαβαίνουμε ποια είναι η χρησιμότητα των συμβούλων και η σκοπιμότητες που κρύβονται.

Σύλλογος Καταμέτρησης 

Πάλι γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές με τη Συμμαχία να θυμάται τους εργαζόμενους πριν από μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση. Όπως και κάθε φορά, έτσι και τώρα θυμάται να μιλήσει για δήθεν διεκδικήσεις και δήθεν δικαιώματα, τώρα για τους συναδέλφους καταμετρητές.

Φυσικά ξεχνάει να τους πει ότι εξαιτίας της Συμμαχίας και των ΣΕΚΕΣ και «ΔΑΚΕ», χάσανε ένα ολόκληρο επίδομα και μειώθηκαν άλλα με την υπογραφή της ΣΣΕ. Η Συμμαχία που την υπέγραψε και περηφανευόταν για την επιτυχία της, τώρα έρχεται να την καταγγείλει ως απαράδεκτη. 

Έχει πραγματικά καταντήσει γελοία η στάση τους και η πεποίθηση τους ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους πάντες και μετά να ζητάνε και ψήφο επειδή δήθεν αυτοί θα φτιάξουν όσα μόνοι τους κατέστρεψαν.

Μάλιστα η υπογραφή τους στη ΣΣΕ κάνει πιο δύσκολες τις προσπάθειες να κερδηθούν δικάστηκα όσα άδικα και παράνομα στερήθηκαν από τους συναδέλφους, αφού ουσιαστικά όσοι υπέγραψαν τη Σύμβαση μας δέσμευσαν χωρίς άλλη επιλογή. Παρόλα αυτά το θράσος τους περισσεύει και εκεί αφού μάζευαν χρήματα για δήθεν δικαστικά έξοδα και φυσικά μετά δεν έκαναν  απολύτως τίποτα, αφού όμως πρώτα έχουν εισπράξει.

Είναι πλέον υπόλογοι προς όλους τους εργαζόμενους και φυσικά και προς τους καταμετρητές. Δεν μπορούν να βρουν άλλες δικαιολογίες και αλλά ψέμματα για να κοροϊδέψουν κανέναν και για μια ακόμη φορά θα λάβουν μια ηχηρή απάντηση από τους εργαζόμενους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ