Σωματείο Αποχέτευσης: Δυναμική παρέμβασή στο Δ.Σ της Ε.ΥΔ.Α.Π για τις προσλήψεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο μας έδωσε δυναμικό παρόν ενισχύοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας για μια Δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων στο Δ.Σ της Ε.ΥΔ.Α.Π στις 19.02.2020. Μια συνδικαλιστική δράση με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων που σημαδεύτηκε από τρανταχτές απουσίες συνδικαλιστικών στελεχών.

Μαζί με τους εργαζόμενους της Ε.ΥΔ.Α.Π καταθέσαμε πρόταση για την προσαύξηση των θέσεων της προκήρυξης που ήδη υλοποιείται και απαιτήσαμε τη δέσμευση της διοίκησης για την υλοποίηση του αιτήματος που θα δώσει άμεση λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την τεράστια έλλειψη προσωπικού. Με αφορμή τις αυξήσεις στα ηγετικά στελέχη της εταιρίας που ξεπερνούν τις 128.000 € το χρόνο, σηματοδοτώντας τη δυνατότητα της Ε.ΥΔ.Α.Π να αποφασίζει πως θα διαθέσει τα χρήματα της χωρίς περιορισμούς, ζητήσαμε επιτακτικά:

  • Την επαναφορά των ανθυγιεινών επιδομάτων για όλο το προσωπικό της Ε.ΥΔ.Α.Π.
  • Την επαναφορά των τριετιών.
  • Την υλοποίηση του 10% των εργατοτεχνιτών.
  • Την εφαρμογή της Σ.Σ.Ε. που καταστρατηγείται από τη Διοίκηση.
  • Την επαναφορά του αντικειμένου εργασίας της Ψυττάλειας στην Ε.ΥΔ.Α.Π και όχι στους εργολάβους.

Η πίεση που ασκήθηκε από τους εργαζομένους οδήγησε τη διοίκηση να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και να αποκαλύψει την άποψη της για την εταιρεία μας.
Ως σαθρό οικοδόμημα αποκάλεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος την εταιρεία με τα 400 εκ. € στα αποθεματικά της η οποία δύναται να αυξάνει μισθούς σε υψηλόβαθμα στελέχη που σε συνδυασμό με τα bonus θα μπορούν να φτάνουν τις 175.000 € αλλά και τη πρόθεση του για «δίκαιες» αμοιβές, ανοίγοντας το δρόμο για επανεξέταση του μισθολογίου και πιθανών για Ατομικές Συμβάσεις Εργασίας.
Η δέσμευση του Σωματείου μας είναι ότι θα κλιμακώσει τις δράσεις του ώστε να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην εργασία μας να αναδειχθούν και να γίνουν προβλήματα της διοίκησης.

Για το

Διοικητικό Συμβούλιο

                          – Ο-                                                                    -Ο-
                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ                                   ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here