Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Μηχανικών: Ανοιχτή επιστολή – καταγγελία για το νέο Κανονισμό Λειτουργίας της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣ:

1. Πρόεδρο Δ.Σ. Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. κ. Θεοδώρα Βαρβαρίγου

2. Δ/ντα Σύμβουλο Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. κ. Χάρη Σαχίνη

3. Μέλη Δ.Σ. Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.

4. ΟΜΕ Ε.ΥΔ.Α.Π.

ΘΕΜΑ:   ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. με αρ. 20695/07.10.2020

Σύμφωνα με την απόφαση 20695/07.10.2020, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, στον οποίο αναφέρεται ότι οι αμοιβές του Διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου καθώς και των ελεγκτών θα καθορίζονται πλέον από Επιτροπή Αμοιβών, δηλαδή από την Διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Εταιρείας, εξαιρούνται εργαζόμενοι από την ισχύουσα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η συγκεκριμένη μισθολογική εξαίρεση των εργαζομένων της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, είναι παράνομη, προκλητική, και καταπατά το κεκτημένο των ΕΣΣΕ. Θεωρούμε ότι είναι το πρώτο βήμα για καθιέρωση στην εταιρεία  ατομικών συμβάσεων.

Αλήθεια ποιος συνέταξε τέτοια εισήγηση, ιδιαίτερα για την Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, που με βάση τον κανονισμό οφείλει να «ελέγχει τη νομιμότητα των αμοιβών και πάσης φύσεως παροχών»; Από που ήρθε η εντολή;

Πάγια διεκδίκηση του Συλλόγου Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ είναι η διόρθωση των μισθολογικών στρεβλώσεων, η αποκατάσταση των μνημονιακών περικοπών και η μισθολογική αναβάθμιση όλων των εργαζομένων στο πλαίσιο της νέας Συλλογικής Σύμβασης. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας να διαιρούνται οι εργαζόμενοι και να αμείβονται με διαφορετικό καθεστώς.

Αξιότιμα Μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.,
είναι απαράδεκτο και καταχρηστικό εκ μέρους σας να επιτρέπετε να καταστρατηγείται η ΕΣΣΕ. Σας καλούμε άμεσα να αποσύρετε την εν θέματι απόφαση με νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Καλούμε την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, 
ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που έχει υπογράψει την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να προχωρήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και να κινηθεί άμεσα δικαστικά, αν δεν ακυρωθεί  η απόφαση 20695/07.10.2020.

Ο Σύλλογος Μηχανικών Π.Ε. και Τ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. δεσμεύεται απέναντι στα μέλη του ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ                                         ΜΑΙΡΗ ΛΙΑΠΗ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ