Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα έργα της ΕΥΔΑΠ επί της Λεωφόρου Φανερωμένης

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Απαράδεκτη και χωρίς ίχνος φερεγγυότητας,  η Εταιρεία (ΕΡΓ – ΗΛ – ΑΤΕ), ιδιοκτησίας του Κου Γκιώνη,  ο οποίος μέσω του εκπροσώπου του,  Κου Καλημέρη Θεοδόσιου είχε δεσμευθεί σε συγκεκριμένους όρους σχετικά με τα έργα της ΕΥΔΑΠ,  η οποία αποφάσισε  αψυχολόγητα την έναρξη αυτών, εντός των εορτών, στον εμπορικότερο δρόμο της Σαλαμίνας,  την Λεωφόρο Φανερωμένης. Υποτίθεται ότι οι εργασίες που θα πραγματοποιούσε, θα διασφάλιζαν τάξη στα έργα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και υπογραφή συμφωνητικού – υπεύθυνης δήλωσης με ποινική ρήτρα υπέρ των καταστημάτων του Νησιού μας.

Παρά τις αλλεπάλληλες επαφές του Προέδρου του Συλλόγου μας , Κου Καρακώστα Φίλιππου με τον Κον Καλημέρη Θεοδόσιο, ο οποίος δεν αποδέχεται τις δεσμεύσεις που ο ίδιος είχε συμφωνήσει  παρουσία της Δημάρχου Σαλαμίνας  Κας Παπαθανασίου – Νάννου Ισιδώρας, του Αντιδημάρχου έργων Κου Περικλή Βασιλική, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κας Καπετάνιου Λεμονιάς, Εκπροσώπων της ΕΥΔΑΠ, του Εργολάβου Κου Ζαφειρόπουλου, της Εκπρόσωπου της Περιφέρειας Νήσων –  Πολιτικού Μηχανικού – Υπεύθυνης του έργου Κας Κωνσταντάρα, των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και κυρίως των Εμπόρων –  μελών μας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαλαμίνας.

Ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ παράλληλα ενημέρωνε προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων , Κον Χατζηπέρο Παναγιώτη σχετικά με την αλλαγή στάσης  των δεσμεύσεων  του Εργολάβου του έργου. Ο Κος Αντιπεριφερειάρχης  δεσμεύθηκε για μια ακόμη φορά ότι στις 14/12/14 είτε τελειώσει είτε όχι το έργο, θα έχει αποκατασταθεί  το οδόστρωμα. Ακριβώς το ίδιο δεσμεύθηκε και ο Εργολάβος,  Κος Ζαφειρόπουλος ως εγγυητής, ο οποίος  και θα συνεχίσει το επόμενο στάδιο του έργου, που είναι ο αγωγός  των ομβρύων.

Επίσης αναφέρθηκε  ότι σε περίπτωση που σταματήσει το έργο, θα διεκδικήσει αποζημίωση από την Περιφέρεια Νήσων αλλά και από τα  καταστήματα του Νησιού. Φυσικά, το ίδιο δικαίωμα  έχουν και οι έμποροι των επιχειρήσεων,  που ουσιαστικά είναι οι μόνοι που πλήττονται από τα έργα.  Η Δήμαρχος Σαλαμίνας Κα Παπαθανασίου – Νάννου Ισιδώρα και ο Αντιδήμαρχος έργων Κος Περικλής Βασιλικής, δεσμεύθηκαν ότι μετά  τις 14/12/14 με την λήξη της άδειας του έργου, δεν θα υπάρξει ανανέωση αυτής, ούτως  ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα αυτού.

Αυτή είναι η κατάσταση έως και σήμερα.

Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος του συγκεκριμένου έργου, πρέπει  με οποιοδήποτε τρόπο να τηρηθεί από τους υπεύθυνους. Ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ θεωρεί ότι,  έργα παρόμοια με το συγκεκριμένο, αναβαθμίζουν την ζωή μας και είναι απαραίτητα αλλά δεν συμφωνεί στον χρόνο επιλογής των συγκεκριμένων έργων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το έργο ξεκίνησε πριν την Πλατεία Μπόσκου Σαλαμίνας και θα σταματήσει στην οδό Μιχαήλ Κριτσίκη, κάτι το οποίο αναγκάστηκαν να σχεδιάσουν λόγω του ότι δεν τους το επιτρέπει ο χρόνος παράδοσης του έργου (14/12/14), έπειτα από τις πιέσεις του ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ                                                                                ΦΟΥΡΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ