Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μάχες στον κατασκευαστικό κλάδο για τα “χρυσά συμβόλαια” της ΕΥΔΑΠ

Restart για την Ψυτάλλεια

Στο πεδίο του ανταγωνισμού βάζει ξανά η ΕΥΔΑΠ και τις τρεις κοινοπραξίες που συμμετείχαν αρχικά στο έργο για τη διαχείριση της Ψυτάλλειας ύψους 260 εκατ. ευρώ δίνοντας νέα χαρακτηριστικά στη μεγάλη αναμέτρηση καθώς ο μεγάλος διαγωνισμός θα κάνει restart από το σημείο που ξεκίνησε.

Παρράλληλα αναμένεται να προκηρυχθεί ένα ακόμη μεγάλο έργο που αφορά τον διαγωνισμό προϋπολογισμού 235 εκατ ευρώ για το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αθήνας.

Για την Ψυτάλλεα εκτός από τη συμμαχία Ακτωρ – AVAX που σήμερα διαχειρίζεται με πολυετείς συμβάσεις το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στον διαγωνισμό θα συνεχίσουν και οι  κοινοπραξίες Intrakat – TEPNA- Suez και Μυτιληναίος – Κωνσταντινίδης – ACEA οι οποίες είχαν τεθεί εκτός από την Επιτροπή Διαγωνισμού για τυπικούς λόγους.

Η ΕΥΔΑΠ με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ανά χείρας η οποία δικαιώνει τους χειρισμούς της εταιρείας ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα να αξιολογήσει τις διευκρινίσεις που είχε ζητήσει πέρυσι τον Σεπτέμβριο από τους διαγωνιζόμενους ώστε το διοικητικό συμβούλιο να πάρειστη συνέχεια την απόφαση για το άνοιγματων οικονομικών προσφορών.

Tis αμέσως επόμενες ημέρες η ΕΥΔΑΠ θα ξεκινήσει την αξιολόγηση των φακέλων με τις διευκρινίσεις που είχε ζητήσει από τους τρεις ενδιαφερόμενους σχετικά με ελλείψεις και ασάφειες στα δικαιολογητικά τους προκειμένου να αποφασίσει αν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουν στο επόμενο στάδιο. Πρόκειται για διευκρινίσει που έχουνδοθεί από τους διαγωνιζόμενους σχετικάμε οικονομικά στοιχεία και φορολογική ενημερότητα, την εμπειρία στελεχών, τίτλοι σπουδών, και ακαδημαϊκών γνώσεων διευκρινίσεις σχετικά με πιστοποιητικά ISO κ.ά

Στην ΕΥΔΑΠ εκτιμούν ότι η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί έως 1,5 μήνα. Ωστόσοο δρόμος των ενστάσεων και των προσφυγών είναι ανοιχτός και είναι αδύνατο να προβλεφθεί ένα ασφαλές χρονοδιάγραμμα. Μέχρι τότε οι καθυστερήσεις λειτουργούν υπέρ του εγκατεστημένου εργολάβου.

Η κοινοπραξία έχει λάβει ήδη δύο παρατάσεις και πάει για τρίτη αφού η αρχική σύμβαση έληξε στα τέλη Μαρτίου2019. O πρώτος διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δεν προχώρησε ενώ και η δεύτερη παράταση δόθηκε ακριβώς πριν από έναν χρόνο εξαιτίας της αντιπαράθεσης που υπήρξε μεταξύ των υποψηφίων.

Πέρα όμως από την Ψυττάλεια η δημόσια εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης προσελκύει το ενδιαφέρον του κατασκευαστικού κλάδου αυτή την περίοδο και για αλλους λόγους καθως άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί ένα ακόμη μεγάλο έργο που αφορά τον διαγωνισμό προϋπολογισμού 235 εκατ ευρώ για το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αθήνας.

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν τα φράγματα και τους ταμιευτήρες Ευήνου Μόρνου Μαραθώνα της λίμνη Υλίκης, τις γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, τα υδραγωγεία, τα δίκτυα μεταφοράς μήκους 400 χιλιομέτρων και τα αντλιοστάσια.

ΠΗΓΗ: mikrometoxos.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ